©Reuters
©Reuters

Stršljenovi rešeni da se vrate u elitni rang (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 16:17

Posle novog trijumfa Votford je drugi na tabeli Čempionšipa

Dobro su fudbaleri Votforda predvođeni Vladimirom Ivićem otvorili sezonu, usledila je serije nešto slabijih rezultata i nesporazum sa kapitenom Trojom Dinijem, pa je srpski stručnjak ostao bez posla. Nasledio ga je Španac Ćisko, koji nije imao najbolji početak, ali su stvari legle na svoje mesto, pa su Stršljenovi doživeli tek jedan poraz na poslednjim osma mečeva (šest pobeda). Položio je oružje na Vikaridžu i Notingem Forest u 35. kolu Čempionšipa (1:0), pa je ekipa koja je minule sezone ispala iz Premijer lige na dobrom putu da se u nju ekspresno vrati.

Daleko konkretniji bili su domaći igrači, iako su i Šumari imali svoje prilike. Ipak, gostima je nedostajao kvalitetan završni udarac, pa tako golman Bahman nije imao posla. Sa druge strane je Francuz Bris Samba upisao tri intervencije, ali je jednom morao i da vadi loptu iz mreže.

Izabrane vesti

Od starta je Votford krenuo silovito, imao je lepu priliku Andre Grej, ali je glavom tukao pravo u golmana protivničke ekipe. Igrao se 17. minut kada je Ismaila Sar uspeo da prođe po desnoj strani, ubacio je loptu pred gol rivala, ali je odbrana Foresta uspela da interveniše. Ipak, odbitak je pokupio Adama Masina, snažno je šutirao, ali u golmanov ugao. Ipak, čuvar mreže gostiju se nije snašao, lopta mu je prošla kroz noge i potom odsela u mreži.

U nastavku su domaći igrači tražili penal zbog igranja rukom, ali ga nisu dobili, dok su u drugom poluvremenu najizglednije šanse bile udarci sa ivice kaznenog prostora na obe strane. Kafu je sjajno tukao, ali je lopta prozujala pored gola Stršljenova, da bi potom na drugoj strani udarac oprobao Sinkernagel, ali fudbaler koji je u januaru bio na radaru Crvene zvezde nije uspeo da pošalje loptu u mrežu rivala.

Notingem je posle novog poraza 17. na tabeli sa 40 bodova, čak 26 manje od današnjeg rivala, koji je na dobrom putu da se vrati u elitni rang.


ČEMPIONŠIP – 35. KOLO

Petak

Hadersfild - Kardif 0:0

Subota

Votford - Notingem 1:0 (1:0)

/Masina 17/

Barnsli - Birmingem (u toku)

Brentford - Roteram (u toku)

Bristol Siti - KPR (u toku)

Koventri - Derbi (u toku)

Milvol - Blekbern (u toku)

Norič - Luton (u toku)

Preston - Bornmut (u toku)

Reding - Šefild V. (u toku)

Stouk - Vikomb (u toku)

Svonsi - Midlzbro (u toku)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Adam MasinaFilip SinkernagelĆisko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara