6 boja koje će zavladati svetom u 2021!

Dok su neke boje vanvremenske, kao što su crna, crvena i bela, druge vrlo lako izlaze iz mode. Stilisti i dizajneri često se igraju različitim nijansama, pa smo se zapitali: Koje će to boje zavladati scenom ove sezone?

by | mart 6, 2021

Prošle godine, modni svet su preplavile neutralne nijanse, s ponekim detaljem koji je razbijao monotoniju tonova boje kože, kapućina i peska. Međutim, ova godina donosi nam široku paletu različitih kolornih tonova, koji će prodrmati i razbuditi ovu sezonu.

Zavirite u orman i pogledajte imate li već neki komad odeće ovih boja i ponosno ga ponovo ponesite, kao prethodnica novog trenda.

1 Žalfija zelena

Po svemu sudeći, ova nijansa će biti broj jedan ove godine. A kada malo zavirimo u prošlost, to i te kako ima smisla! Naime, prošle godine, sve je bilo bež i “kremasto”, a pretprošle godine svet je poludeo za prljavoroza bojom. Nije ni čudo što je 2021. prosto vapila za svojom sopstvenom prigušenom nijansom. Uz sve to, žalfija zelena pristaje svim tonovima kože, a dobro se slaže uz teksas. Dakle s ovom bojom nema greške.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Easy wearing and always cute! (@bettylane_)

2 Čokoladna smeđa

Od mlečnijih do bogatih, tamnih čokoladnih nijansi… Možemo slobodno reći da je čokoladna smeđa nova crna i da se ove sezone nalazi svuda: od jakni od eko kože, preko čizama i patika do donjeg veša.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kezia Rose Cook (@keziacook)

3 Lavanda

U paleti ima mnogo ljubičastih nijansi, ali jedna se posebno izdvaja, a to je boja lavande. Lagana, vedra i razigrana, osvojila je sve simpatije, pa je tako sve “lavandastično” – donji veš, kupaći kostimi, bluze, košulje, aksesoari…

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MIASŌ (@miaso_undress)


4 Bledožuta

Kažu da sami sebi treba da budemo sunce, a kako drugačije osunčati dan nego obući se u žuto? I dok je neka žuta previše intenzivna, ova nijansa je blaga i veoma otmena. Ukoliko niste ljubitelj žutih tonova, svoju kombinaciju uvek možete osvežiti aksesoarom ove boje.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Fashion re-made ♻️ (@maria_jovrea)


5 Jarka narandžasta

Ne baš neonski blještava, ali veoma intenzivna, ova hrabra boja je apsolutni must have ove sezone. Od bikinija, preko jakni, do haljina i kombinezona, jarka narandžasta pristaje i tamnoputijim i osobama svetlog tena, a nosi se i u proleće i na leto, a nosiće se i kada stigne sezona jesen/zima 2021/2022.

Pročitajte i… Modna inspiracija: Karirani printovi i jarke boje

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Un_Common_Threads/Fashion Blog (@un_common_threads)


6 Dajte još zelene!

Pored spomenute žalfije, ove godine, u modi su i druge nijanse zelene, poput limete ili maslinastozelenih tonova. Ono što je u ovom slučaju sjajno jeste što se boje lako kombinuju kako sa drugim nijansama, tako i međusobno.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели womenblush.com (@women.blush)

 

lepotaiydravlje.rsMateo Almendares via Pexels