Granit Džaka ©Reuters
Granit Džaka ©Reuters

Greške se ne praštaju, Arsenalu samo bod na Tarf Muru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.03.21. | 15:32

Švajcarski reprezentativac je ponovo glavni krivac za neuspeh Tobdžija

Šta Granita Džaku drži u Arsenalu? Pitanje je koje nesumnjivo mori navijače kluba iz Severnog Londona. Nastavlja da srlja u dresu Tobdžija, pa je novom greškom direktno uticao na razočaravajuć rezultat ekipe Mikela Artete. Gostovanja na Tarf Muru uglavnom su bila prilika da sastava sa Emirata osvojio tri boda, ali ovoga puta mora da se zadovolji jednim (1:1). Dobra partija ekipe iz Londona, ali sve je novom brljotinom upropastio švajcarski reprezentativac. Posle dva velika trijumfa protiv Benfike u Ligi Evrope i Lestera u šampionatu, Kleretsi su ni krivi ni dužni sprečili Arsenal da dođe do treće vezane pobede u nizu.

Imao je Barnli svoje prilike, ali nebrojeno više puta je od Bernda Lena na iskušenjima bio Nik Poup. U finišu je i okvir gola bio na strani domaćina, viđena je i sumnjiva situacija u kaznenom prostoru ekipe Šona Dajša, kada je Piters evidentno igrao rukom, ali se sudija Mariner nije oglasio. Pokušao je da ispravi stvari u poslednjim trenucima, kada je levom beku Barnlija pokazao crveni karton i dosudio penal u korist Tobdžija, ali je VAR ispravio njegovu grešku, jer je lopta pogodila defanzivca domaćeg sastava u rame. Na kraju je i stativu zatresao Dani Sebaljos, pa gosti nisu uspeli da isprave neshvatljivu grešku Granita Džake iz finiša prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Počelo je sjajno za Gunere, igrao se šesti minuta kada su stigli do prednosti. Akcija kroz sredinu, Vilijan je poslao loptu na levu stranu ka Obamejanu, a Gabonac je sa omiljene pozicije na ivici kaznenog prostora rivala loptu poslao u bliži ugao Popuovog gola i u mrežu.

U nastavku je bilo prilika na obe strane, strelcu prvog pogotka je nedostajalo koncentracije u par navrata, Bukajo Saka se u par dobrih stiuacija zapetljao, dok je na drugoj strani Leno bio siguran, ali u 39. minutu nije imao šansu. Poslao je loptu ka Džaki, vezista se uspaničio pod pritiskom protivničkih fudbalera i sa par metara od svog gola pogodio Krisa Vuda, lopta se od stamenog napadača Barnlija odbila u mrežu, što je nemački čuvar mreže u neverici mogao samo da isprati pogledom. Osma greška švajcarskog reprezentativca od njegovo dolaska u Arsenal, koja je direktno dovela do gola protivničke ekipe. Tako nešto od sezone 2016/17 nije pošlo nijednom drugom igraču u Premijer ligi. Daleko od toga.

Sa gorkim ukusom je i pored dobre igre ekipa Mikela Artete otišla u svlačionicu. Nastavila je sa dobrom igrom posle pauze, ali Džakina greška se nije dala ispraviti. Možda je i Arsenal oštećen za penal, kada je lopta u ruku pogodila Erika Pitersa na par metara od gola domaćeg sastava, ali sudija Mariner i njegovi pomoćnici iz VAR sobe se nisu oglasili.

Pretio je i Barnli, ali je strašan šut upravo Pitersa i pokušaj Vuda sa desetak metara Leno uspeo da ukroti i tako održi svoju ekipu i igri.

U samom finišu je posle pokušaja Pepea sa gol linije loptu skinuo Piters. Sudija je pokazao na belu tačku i crveni karton defanzivcu Barnlija. Gledalo se u VAR sobi da li je levi bek domaće ekipe kačio loptu rukom, ispostavilo se da ga je pogodila u rame, pa je Mariner morao da promeni odluku. Velika inicijativa Artetine ekipe u završnici i nova šansa duboko u nadoknadi, ali Sebaljos posle odbitka pogađa stativu.

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota

Barnli - Arsenal 1:1 (1:1)

/Vud 39 - Obamejan 6/

16.00: (3,45) Šefild Junajted (3,15) Sautempton (2,25)

18.30: (2,55) Aston Vila (3,10) Vulverhempton (2,90)

21.00: (2,75) Brajton (3,00) Lester (2,80)

Nedelja

13.00: (2,60) Vest Bromvič (3,00) Njukasl (2,95)

15.00: (1,50) Liverpul (4,20) Fulam (6,75)

17.30: (1,63) Mančester Siti (3,80) Mančester Junajted (5,70)

20.15: (1,50) Totenhem (4,10) Kristal Palas (7,00)

Ponedeljak

19.00: (1,60) Čelsi (3,80) Everton (6,00)

21.00: (2,20) Vest Hem (3,45) Lids (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Granit DžakaPjer Emerik ObamejanKris Vud

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara