Počelo snimanje serije o bendu "Sex Pistols" FOTO

Počelo je snimanje serije "Pistol" koja će imati šest epizoda i koja se temelji na knjizi "Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol", memoarima Stiva Džonsa, gitariste Sex Pistolsa.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

08:00

Počelo snimanje serije o bendu
Džon Lindon, poznatiji kao Džoni Roten. Foto: Shutterstock/Northfoto

Reditelj serije je Deni Bojl, a počeće da se emituje 2022. godine.

Glavne uloge u seriji koja će opisati značaj punk grupe Sex Pistols imati će Tobi Valas kao Stiv Džons, Anson Bun kao pjevač Džon Lajdon, Luis Partridž kao basista Sid Višiz i Džejkob Slejter kao bubnjar Pol Kok.

Tomas Brodi-Sangster glumiće njihovog menadžera Malkolma Meklarena, dok će Talula Rajli glumiti modnu ikonu Vivijen Vestvud. Kristijan Lis glumiće Glena Matloka, prvog basistu Sex Pistolsa i koautora nekih od njihovih najvećih hitova dok će Ajris Lov debitovatu u ulozi Su Ketvumen, prenosi Headliner.

U sporednim ulogama pojaviće se Mejsi Vilijams (Igra prijestolja) kao punk ikona Džordan, Sidni Čendler glumiće pevačicu grupe Pretenders Krisi hajnd, dok će Ema Eplton glumiti Nensi Spungen, devojku Sida Višiza za koju kolaju priče da ju je on ubio.

Memoari Stiva Džonsa ponudili su novi i fascinantan pogled na jedan od najvećih rock’n’roll bendova ikada.

On je u knjizi opisao kako su članovi benda od života u gradskim stanovima došli do Vivijen Vestvud i Malkolma Meklarena i njihovog "seks šopa" na londonskom Kings Roudu, a zatim i do svetske slave nakon objavljivanja prvog albuma "Never Mind the Bollocks", jednog od najuticajnijih albuma svih vremena.

Njihov singl "God Save the Queen" BBC je zabranio ali je usprkos tome došao na prvo mesto top liste magazina NME i drugo mesto službene britanske top liste singlova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: