FOTO: Umetnik iz Doboja došao u Novi Sad da naslika mural posvećen Balaševiću

Novi Sad je na Limanima dobio dva nova murala posvećena legendarnom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je preminuo pre dve nedelje.
FOTO: Umetnik iz Doboja došao u Novi Sad da naslika mural posvećen Balaševiću
Foto: 021.rs

Na Limanu 2, u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, u toku je završna faza izrade novog murala, a autor ovog dela je dvadesetsedmogodišnji Deni Božić iz Doboja, koji je ovim povodom prvi put došao u Novi Sad.

Za njega je čitav region čuo kada je u svom gradu naslikao Balaševića, a mural je naišao na pozitivnu kritiku.

 
 
Poslednja tri dana četkicom vredno radi na novom muralu u Novom Sadu, a došao je na poziv vlasnika obližnjeg kafića "Biciklana". Kako za 021 kaže, iznenađen je reakcijom građana na njegov mural u svim državama bivše Jugoslavije, a čast mu je što ima priliku da naslika Balaševića upravo u njegovom rodnom gradu.
 
"Poslednjih šest godina, nakon poplava, radim murale, uglavnom u Doboju. Ovo mi je ipak posebna prilika i drago mi je što radim mural posvećen takvom umetniku kao što je Balašević", kaže Deni Božić za naš portal.
 
 
Ovo je prvi put da radi mural u Srbiji, a posebno je oduševljen Novim Sadom i ribljom čorbom koju je prvi put danas probao. Kako za 021 dodaje, postoji šansa da će oslikati još jedan zid u Novom Sadu i posvetiti ga Balaševiću.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deni Bozic (@denibozic)

 
Nešto dalje, na Limanu 4 naslikan je još jedan mural Balaševiću u čast.
 
 
U Ive Andrića 3, na inicijativu Vladana iz obližnje zgrade, angažovan je Milan Milosavljević Deroks, a mural je završen danas popodne.
 
 
 
Izrada murala po gradovima je još jedan od gestova kojima se građani u poslednje dve nedelje opraštaju od Balaševića.
  • iguman

    15.04.2021 03:03
    Bas bi leg`o jedan Djole na mestu "kurala.
  • Novosadjanin

    14.04.2021 20:54
    Sto se muce ...
    ....kad im ne ide za pokusajem. Razumem ja neciju zelju ali sta vredi kada portret ne lici na Djoleta. Pustite one koji znaju da naslikaju portret da svako ko ga vidi zna o kome se radi. Toliko je Djole zasluzio.
  • Ka

    08.03.2021 11:38
    Kaka
    Ne liči opet na Balaševića. Donju usnu ako pogledate uopšte nije naslikao kako zaista izgleda. Tako da imamo još jedan promašen mural.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti