Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli: Voleo bih da sam 30 godina mlađi, pa da zajedno istrčimo na teren

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.03.21. | 14:19

"Pomisao da bi sjajne stvari koje smo uradili prethodnih meseci mogle da padnu u vodu za par sedmica me noću drži budnim"

Fudbaleri Milana su u ozbiljnom padu forme, uticale su na rezultate u poslednje vreme i povrede, pa je utisak da se borba za titulu polako pretvara u borbu za mesta koja vode u Ligu šampiona. Pred Rosonerima je još jedan težak zadatak, gostovanje u Veroni (nedelja, 15.00). Trener Stefano Pioli je pun hvale za ekipu Ivana Jurića, ističe i da je glavni cilj plasman u elitno takmičenje, te tako još jednom odbija da prihvati ulogu jednog od favorita u borbi za Skudeto.

U poslednjih pet mečeva fudbaleri Milana su samo savladali Romu (2:1). Dva puta su remizirali sa Crvenom Zvezdom u Ligi Evrope, ali su zahvaljući dva postignuta pogotka na stadionu Rajko Mitić uspeli da izbore plasman u osminu finala, gde ih čeka sudar sa Mančester junajtedom. Porazi od Intera u gradskom derbiju (0:3) i remi sa Udinezeom u minulom kolu (izvojevan sa bele tačke u sedmom minutu sudijske nadoknade), ostavili su posebno gorak ukus, pa je protiv nezgodne Verone pobeda imperativ.

Izabrane vesti

Priznaje italijanski stručnjak da ga mori pomisao da bi serija loših rezultata mogla da upropasti odličnu sezonu.

"Jasno je da su u tekućoj godini kada uporedimo 2020. i 2021. rezultati slabiji, ali teško je bilo predvideti da bi mogli da nastavimo sa dobri rezultatima na duže staze. Sada moramo da damo sve od sebe i igramo kao tim. Uradili smo puno pozitivnih stvari, ali naredna dva meseca će odlučiti sezonu. Pomisao da bi sjajne stvari koje smo uradili prethodnih meseci mogle da padnu u vodu za par sedmica me noću drži budnim".

Insitira na zajedništvu i tome da Milan kao tim mora da prebrodi težak period.

"Na sastanku ću reći igračima da bih voleo da sam 30 godina mlađi, pa da zajedno istrčimo na teren. Želim da kažem da moramo biti takvog duha. Jaki smo i moramo zajedničkim snagama da prebrodimo ovakve situacije. Od ekipe očekujem da igra odlučno i sa ubeđenjem".

Svestan je i da njegovu ekipu čeka težak zadatak u 26. kolu Serije A.

"Jurić je uradio sjajan posao. Iako je promenila puno igrača, Verona je ostala jako dobro organizovana, igrao veoma obazrivo, ali i agresivno. Potkovana je i fizički i tehnički. Naš zadatak je da se puno krećemo. Moramo da pronađemo način da završavamo akcije i van kaznenog prostora, ne možete uvek da priđete golu. Dosta toga će zavisiti i od individualnih nastupa. Sa druge strane, naš fokus je uvek usmeren na to kako ćemo nastupiti, moramo da budemo uvereni u svoje mogućnosti. Ne bi bilo fer i ograničavalo bi nas ako bi smo završnicu sezone igrali prateći situaciju na tabeli i rezultate drugih ekipa, jer imamo puno kvaliteta koje možemo da pokažemo na terenu. Želimo u Ligu šampiona. Ukoliko zakažemo, bićemo veoma razočarani".

Muku muče Rosoneri i sa povredama, ali i tesnim rasporedom.

"Nažalost, imao više povreda nego što smo navikli, ali moram da kažem i da od septembra igramo utakmice na svaka četiri dana. Nismo zadovoljni jer pažljivo doziramo opterećenja i trudimo se da preveniramo stvari, ali nažalost veliki broj obaveza nam je otežao posao. Čak i kada ne uzmemo virus korona u ozbir".

Govorio je i o dvojici igrača, najpre Rafaelu Leau, na kojem leži velika odgovornost posle povreda Ibrahimovića i Mandžukića.

"Mora da da sve od sebe i to je ono što radi, ali moramo da čitamo situacije bolje i krećemo se više".

Alesio Romanjoli je u poslednje vreme sve češće van tima, dok Fikajo Tomori dobija sve više prilika u startnih 11. Kapiten će ponovo ustupiti mesto u prvoj postavi fudbaleru koji je u januaru stigao na pozajmicu iz Čelsija. Drugi put na poslednje tri utakmice.

"Prihvatio je moj izbor u Rimu. Jasno, nije bio zadovoljan, što je normalno. Kada je shvatio da neće igrati, nije bio srećan, ali je naporno radio i spremao se za naredni meč".

Italijanski mediji prenose i da će ponovo šansu u startnoj postavi Milana dobiti Rade Krunić, ispred Brahima Dijaza. Duel sa Veronom će zbog povreda propustiti Ismael Benaser, Hakan Čalhanoglu, Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić.



tagovi

Stefano PioliAlesio RomanjoliFikajo TomoriRafael LeaoIvan JurićRade Krunić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara