Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Paunović juri het-trik, Svonsi cilja "kotu 2", Barnsli je hit Čempionšipa

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.03.21. | 10:25

Reding vezao dve pobede, a danas dočekuje davljenika Šefild Venzdej koji je prošle nedelje dobio novog trenera, Darena Mura. Labudovi žele u Premijer ligu

Srpski stručnjak Veljko Paunović dobro gura sa Redingom ove sezone u Čempionšipu. Imao je nekadašnji zlatni selektor omladinaca Srbije krizu sa timom iz Berkšira prošlog meseca, četiri poraza u pet kola, ali opet je ušao u seriji od dve pobede. Posle minimalca protiv Roterama i Blekberna, opet su plavo-beli u trci za drugo mesto koje vodi u Premijer ligu ii makar baraž za ulazak u elitu. Čini se da je lider Norič nezaustavljiv i da će ekspresno da se vrati u društvo najboljih u Engleskoj.

Paunovićev tim ima šansu za het-trik. Na stadion Madejski danas (16.00) stiže davljenik Šefild Venzdej. Nekadašnji član Premijer lige ima dosta problema ove sezone. Počeo je šampionat sa -12 bodova, kasnije mu je kazna prepolovljena. Opstanak je, čini se, nemoguća misija za tim iz Šefilda. "Vatrogasac" je Daren Mur, nekadašnji reprezentativac Jamajke. On je pre pet dana preuzeo kormilo poljuljanog broda, a na premijeri na klupi Venzdej je poražen od Roterama (1:2) na svom terenu. Tim iz Šefilda za koji su krajem prošlog veka igrali Darko Kovačević i Dejan Stefanović u seriji je od pet poraza. U prvom delu sezone na Hilsborou nije bilo pobednika – 1:1.

Izabrane vesti

16.00: (1,95) Reding (3,35) Šefild V. (4,20)

Svonsi i Midlzbro, nekadašnji premijerligaši, ove sezone imaju ambicije da se vrate u najjači rang takmičenja u engleskog fudbalu. Ekipa iz Velsa je imala je odličan dovomesečni niz od 10 mečeva bez poraza, ali Labudovi su u poslednje vreme u maloj krizi. Porazi od Hadersfilda u gostima (1:4) i Bristol Sitija na svom terenu (1:3) udaljili su Svonsi od željenog drugog mesta, ali i dalje to nije nemoguća misija. U sredu je Stouk u gostima (2:1). Opet je druga pozicija blizu.

Midlzbro igra toplo-hladno cele sezone. U utorak je tim sa Riversajda dobio Koventri u gostima, pa je u igri za makar šesto mesto i baraž za ulazak u Premijer ligu. Prvi strelac tima je iskusni napadač iz Gane Andre Aju, nekadašnji fudbaler Marselja, strelac 10 pogodaka u ovom šampionatu. U prvom delu sezone Midlzboro je na svom terenu dobio narednog rivala sa 2:1, a oba gola za domaćina delo je Dankana Votmura, dok je gol za Svonsi delo Jana Dande.

16.00: (2,65) Svonsi (2,95) Midlzbro (2,95)

Velšani mogu da se pohvale da su primili najmanji broj golova ove sezone u najjačoj drugoj ligi na svetu (23). Takođe, Svonsi je jedan od boljih domaćina u ligi. Ima 10 pobeda, pet poraza i samo dva poraza. Midlzboro je solidan u gostima, ima po šest trijumfa i poraza, uz pet nerešenih ishoda. Tim sa Riversajda je slavio na dve uzastopno utakmice kao gost.

Poslednjih godina Svonsi je na stadionu Liberti imao mnogo više uspeha od Midlzbroa. Na prethodnih pet utakmica u Velsu, Labudovi su slavili čak četiri puta, dok je jednom bilo nerešeno kada su oba tima igrala u najjačem rangu 2017. godine. Midlzboro je poslednji put slavio u Svonsiju u Čempionšipu davne 2009. godine. Prednost dajemo domaćinu. Iako je u maloj krizi, više je pokazao ove sezone, u igri je za bar drugo mesto koje direktno vodi u Premijer ligi. Prošle sezone Svonsi je ispao u baražu, a pretprošle je napustio elitni rang. Možda je vreme da Labudovi opet zaigraju u prvenstvu sa Mančester Sitijem, Liverpulom, Junajtedom, Čelsijem i ostalim velikanima.

16.00: (1,90) Barnsli (3,35) Birmingem (4,40)

Hit Čempionšipa je Barnsli, koji je uz lidera Norič, trenutno u najboljoj formi od svih timova. Ekipa iz Jorkšira ima šest vezanih pobeda i blizu je mesta koje vodi u baraž. Prilika za nastavak pobedničke serije je gostovanje Brimingema (16.00) koga čeka grčevita borba za opstanak.


tagovi

ČempionšipEngleskaSvonsiNotingem ForestŠefild VenzdejVeljko PaunovićRedingMidlzbro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara