Umetnici zauzeli pozorište u Parizu, traže pomoć vlade

Grupa nezaposlenih francuskih umetnika i turističkih radnika protestuje u kultnom pozorištu Odeon u Parizu tražeći veću vladinu podršku nakon godinu dana pandemije korona virusa koja im je ugrozila životnu egzistenciju.
 Umetnici zauzeli pozorište u Parizu, traže pomoć vlade
Foto: Pixabay
Pedesetak ljudi zauzelo je to pozorište na levoj obali Sene i odlučili su da s vrećama za spavanje i hranom borave tamo koliko god je potrebno da bi skrenuli pažnju na svoje zahteve.
 
Njihov glavni zahtev vladi je da se obezbedi još godinu dana posebne državne pomoći za pozorišne radnike koji nisu stalno zaposleni i koji su posebno pogođeni ekonomskim posledicama pandemije.
 
Francuska pozorišta, bioskopi, muzeji i turistička mesta bila su zatvorena tokom većeg dela prošle godine kao deo vladinih mera protiv kovida-19, a za sada nema najava za njihovo ponovno otvaranje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.