Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ništa od zastrašujuće forme Ninkovića i drugova

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 23:50

Sidnej je bleda senka najdominantnije ekipe proteklih godina u Australiji

Haotična situacija u Australiji imala je, bez ikakve dileme, uticaj na fudbalsku sezonu. Tek što je A-liga startovala, tamo krajem protekle godine, tako je virus korona počela polako da hvata mah u određenim klubovima, pa se čitav raspored odigravanja utakmica upropastio. Jedan od onih kome je kontinuitet očigledno bio neophodan, a ne preskakanje rundi, svakako je branilac titule Sidnej. Najdominantniji sastav Petog kontinenta poslednjih godina nije na nivou na kojem je navikao da bude, iako ima dve utakmice manje od većine rivala.

Tek deveto mesto posle osam odigranih mečeva veliki je neuspeh za momke trenera Stiva Korike. Ekipa je bez pobede na tri minula susreta, a na poslednja dva je poražena, što joj se nije skoro desilo u prvenstvu. Priliku da obnovi šampionske ambicije u ovoj kampanji Sidnej ima već u subotu u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu, kada bude gostovao Brizbejnu (07.05).

Izabrane vesti

07.05: (2,50) Brizbejn (3,25) Sidnej (2,70)

Nebesko-plavi nisu uspeli da ponove zastrašujuću formu koju su demonstrirali prethodnih godina, sa samo tri pobede u osam duela ove sezone. Naprotiv, bili su bleda senka dominantnog tima, koji je već doživeo tri poraza i dva remija. U poslednjem kolu

M

iloš Ninković


i društvo položili su oružje u sudaru sa lokalnim novajlijom Makarturom 1:0, a pre dve nedelje su poraženi u Melburnu od Sitija sa 3:2.

Da bi nebesko-plavi uspešno odbranili titulu, moraju što pre da izađu iz krize. Postizanje golova je veliki problem za ekipu Stiva Korike, sa samo 10 pogodaka iz osam utakmica. Odlazak engleskog napadača Adama Le Fondra u Indiju u predsezoni bio je, ispostavilo se, značajan udarac za Sidnej. Bivša zvezda Bobo se vratio, ali udarna snaga kluba još nije planula čak ni sa veteranom Brazilcem u redovima.

Dok je Sidnej gubio dah, Brizbejn je tiho radio svoj posao. Roar je četvrti na tabeli sa sedam bodova zaostatka za liderom Sentral Koust Marinersom, ali sa utakmicom manje. Njegov napad je ove sezone bio mnogo smrtonosniji, i to je nešto zbog čega novi trener Voren Mun može da bude vrlo zadovoljan. Ipak, i pored te činjenice narandžasti su izgubili poslednji duel od Perta 3:1. Taj neuspeh bio je četvrti vezani susret Brizbejna bez pobede.

Vezista Sidneja Kris Zuvela završio je sezonu usled povrede ligamenata kolena, a prošlogodišnji najbolji igrač ekipe Luk Bratan trebalo bi da se vrati pošto je propustio meč sa Makarturom usled potresa mozga.

Sa druge strane nema važnih izostanaka, a vredi istaći da su se Brizbejn i Sidnej sastali pre tačno dve sedmice, duel je okončan nerešenim rezultatom 0:0.

AUSTRALIJA 1 - 11. KOLO

Subota

07.05: (2,50) Brizbejn (3,25) Sidnej (2,70)

09.10: (3,60) Melburn Viktori (3,45) Melburn Siti (1,95)

Nedelja

06.05: (2,60) Velington Feniks (3,20) Pert Glori (2,60)

08.10: (2,35) Vestern Junajted (3,30) Vestern Sidnej (2,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1AustralijaSidnej FCSidnejbrizbejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara