Izvor: B92

Mnogi smatraju da život u gradu nije idealan za pse, ali postoje gradovi koji su "dog friendly" i život u njima im osigurava sve potrebno za srećan i ispunjen život. Nedavno smo predstavili prvih pet najboljih gradova za pse, a danas pogledajte i ostatak.

Iako svaki grad na svetu ima svoja pravila koja se odnose na život kućnih ljubimaca, portal Daily Paws popisao je one koji se smatraju najboljima za naše četvoronožne drugare.

Njujork, SAD

Foto: Michael Rosebrock / Shutterstock

Ovo je grad koji voli pse. Kip haskija Balta krasi Central Park. Popularni park za pse Sirius Dog Run ime duguje psu NYPD-a koji je poginuo tokom akcije traganja i spasavanja nakon terorističkih napada 11. septembra 2001.

Specijalizovane prodavnice poput Canine Styles, Wagwear i Dog & Co. prodaju odeću skrojenu posebno za pse. Kostimirani psi šepure se na popularnoj paradi pasa za Noć veštica.

Psi slobodno jedu i sede na terasama mnogih restorana,: Wilson NYC poslužuje odrezak, Shake Shack nudi minijaturni odrezak namenjen psima...

Melburn, Australija

Foto: dilemmadesigns/ Shutterstock

Psi obožavaju život u Melburnu. Najbolje provedene šetnje su one po Kraljevskim botaničkim vrtovima Victoria i Carlton. Gourmet Pawprints naziv je pešačkih tura namenjenih za pse.

Brojne plaže otvorene su za pse, a slobodno se voze gradskim vozovima.

Indijanapolis, Indijana, SAD

Foto: Roberto Galan / Shutterstock

Indijanapolis je grad za pse iz snova. Maskota njihovog Univerziteta Butler je buldog Trip, a u ovom gradu nalaze se specijalizovana pekara za pse, kao i brojni restorani i prodavnice.

Psi vežbaju na stazama uz jezero u Eagle Creek Parku.

Santa Barbara, Kalifornija, SAD

Foto: Javier Brosch/ Shutterstock

Kalifornijski psi žive san u ovom sunčanom gradiću. Slobodno šetaju plažom Arroyo Burro i parkom Shoreline, pešače porodičnim rezervatom Douglas i plove na jahti Sunset Kidd.

U umetničkoj četvrti Funk Zone mnogo je restorana, pivnica i vinarija pogodnih za pse.

Ženeva, Švajcarska

Foto: Zdelnik Alexandr / Shutterstock

Vlasnici kućnih ljubimaca u Švajcarskoj moraju imati dokument koji sadrži informacije o zdravlju njihovog psa i moraju svoje ljubimce podvrgnuti obuci ponašanja.

Zelene površine namenjene šetnjama bez povoca nalaze se uz reku Rona. Psi se slobodno voze vozovima i trajektima koji plove Ženevskim jezerom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.