Foto: AFP
Foto: AFP

Ozbiljan udarac za Dortmund: Na Der Klasiker bez Sanča, Gereira i Rejne

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 20:09

Prva dvojica vuku blage povrede sa kup utakmice, dok razlog Đovanijevog izostanka još nije poznat

Veliki problemi za trenera Dortmunda Edina Terzića. Nemački stručnjak za sutrašnji meč sa Bajernom neće moći da računa na trojicu standardnih prvotimaca za okršaj sa Bajernom, pošto u Minhen nisu otputovali Džejdon Sančo, Rafael Gereiro i Đovani Rejna, potvrdio je klub na društvenim mrežama.

(1,77) Bajern (4,00) Dortmund (4,20)

Izabrane vesti

Sančo i Gereiro su u utorak, na utakmici četvrtfinala Kupa Nemačke protiv Menhengladbaha, zbog blaže povrede mišića ranije napustili igru, ali nisu uspeli da ih saniraju u međuvremenu, te će propustiti Der Klasiker. Što se Rejne tiče, razlog njegovog odsustva za sada nije poznat.

Mada se radi o trojici standardnih igrača Dortmunda, najveći hendikep definitivno će predstavljati izostanak Džejdona Sanča. Engleski krilni vezista je u jesenjem delu sezone odigrao ispod svih očekivanja, ali je po ulasku u novu godinu značajno podigao formu, te je za nešto više od dva meseca u 2021. već upisao osam golova i sedam asistencija u svim takmičenjima.

Nakon što je u prvom delu sezone praktično istrošio sve kredite i samim tim ozbiljno ugrozio plasman u Ligu šampiona naredne godine, Dortmund je gotovo istovremeno sa Sančom podizao formu i četiri vezane pobede od sredine februara značajno popravio situaciju. Ali, kako su tokom korona-krize Milioneri ostali bez gotovo 100.000.000 evra, plasman u Ligu šampiona postao je imperativ. Ajntraht je tri koraka ispred, a sledeći na putu je Bajern. Bez Sanča, Gereira, Rejne, pa i od ranije odsutnih Akanđija, Vicela, Šmelcera...


tagovi

Borusija DortmundĐovani RejnaRafael GereiroDžejdon Sančo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara