PKS: Poziv autobuskim prevoznicima da konkurišu za subvencije do 22. marta 1Foto: B. C.

Na inicijativu Privredne komore Srbije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom koronavirusa. Rok za podnošenje zahteva je 22. mart ove godine, saopštila je PKS.

„Mera koju je donela Vlada Srbije na inicijativu Privredne komore Srbije očuvaće više od 15.000 radnih mesta u sektoru drumskog saobraćaja, omogućiti prevoznicima da opstanu, dalje investiraju i sačuvaju deficitaran vozački kadar“, ističe Milica Dubljević, sekretar Udruženja za saobraćaj PKS.

Sredstva se, kako navode, dodeljuju u šest jednakih mesečnih rata u visini od 600 evra po svakom registrovanom autobusu za koga prevoznik poseduje licencu.

„Isplata će biti izvršena na namenske dinarske račune u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan kada je državna pomoć dodeljena. Predstavnici kompanija u drumskom saobraćaju očekuju da će im ova sektorska mera pomoći da krizu lakše prebrode, očuvaju radna mesta i pozicije na međunarodnom i domaćem tržištu“, navode u saopštenju PKS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari