Ambasador Nemačke obišao Toplanu Zapad

Ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomas Šib u pratnji gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i direktora JKP "Novosadska Toplana" Nenada Barca obišao je Toplanu Zapad.
Ambasador Nemačke obišao Toplanu Zapad
Foto: 021.rs

Poseta je realizovana kako bi se Šib upoznao sa rezultatima programa "Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – faza 4", koji je realizovan u sklopu nemačko-srpske ekonomske saradnje i finansiran iz kredita preko nemačke razvojne banke KfW, na osnovu trilateralnog ugovora između Republike Srbije, Grada Novog Sada i Novosadske toplane, sa tri projekta ukupne vrednosti 10,6 miliona evra.

Predstavnici Grada su podsetili da je projekat rekonstrukcije i proširenja toplane "Sever" realizovan 2014. godine, 2015. je urađena rekonstrukcija toplane "Istok" sa izgradnjom novog cirkulacionog postrojenja, a u periodu 2015-2016. završen je projekat izgradnje kogeneracione elektrane "Zapad". Gradonačelnik je govoreči o ulaganju od 6,3 miliona evra u postrojenje Toplane Zapda naveo da se sve isplatilo za samo 19 meseci i to kroz proizvodnju električne energije. On je dodao i da se neposredna korist od ovog projekta za građane, ogleda se u tome što je četiri puta smanjivana cena grejanja u poslednje dve, tri godine.

Prema rečima ambasadora Šiba, ovaj projekat ulaganja u Novosadsku toplanu, ali i predstojeće otvaranje novog pogona firme Kontinetal u Novom Sadu, predstavljaju izraz odlične nemačko-srpske saradnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti