Novi Sad se bratimi sa Istočnim Sarajevom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i najavio bratimljenje dva grada.

U saopštenju iz Gradske kuće je navedeno da su na sastanku gradonačelnici konstatovali da dva grada neguju dobru saradnju, te da je od velikog značaja za region da ona bude nastavljena i intenzivirana.

- Pre svega, složili smo se da je vreme da formalizujemo priču o bratimljenju, a razgovor nakon toga je otvorio pregršt mogućnosti poput nastupa u projektima, zajedničkih sportskih priprema, povezivanja turističkih organizacija, kao i saradnje na polju privrede. Verujem da će današnji sastanak doneti mnogo dobrog i Novom Sadu i Istočnom Sarajevu. Radujem se svakom novom pobratimu Novog Sada, jer što više prijatelja imamo, to smo jači - naveo je Vučević nakon sastanka.

U saopštenju se navodi da su se gradonačelnici saglasili da Evropska prestonica kulture predstavlja platformu koja pruža pregršt mogućnosti na tom polju i da će podstaći aktivnosti koje povezuju region i Evropu na najbolji mogući način.

  • Немања

    10.03.2021 23:21
    Зашто не?
    Шта фали братимљењу са Источним Сарајевом? Тај град је јако леп, градња је планска, има много зеленила и младих парова са децом. Шта је проблем?
  • Lala

    07.03.2021 10:23
    Nema potrebe
  • lila

    06.03.2021 19:11
    NE
    O, neeeeeeeee!
    A da Novi Sad proglasimo teritorijom Republike srpske? Sto rekli, kad je bal, nek je maskenbal, pa ko prezovi........
    Ne daj se, Grade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti