Marko Petković (©Starsport)
Marko Petković (©Starsport)

Marko Petković za Mozzart Sport: Uvek sam verovao

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.03.21. | 14:47

Ne dešava se često da među reprezentativcima Srbije bude neko ko ne igra za Crvenu zvezdu, Partizan ili neki inostrani klub, ali je Dragan Stojković svojim prvim spiskom u ulozi selektora rešio da odstupi od uobičajenog.

Pozvao je Marka Petkovića iz TSC-a, sedmoplasiranog tima Superlige Srbije. Zapravo, vratio ga je u nacionalni tim, pošto je 28-godišnji desni bek svojevremeno bio kapiten mlade selekcije, a igrao je i prijateljsku utakmicu za A tim protiv Češke 2015. godine (1:4), kao i protiv Katara 2016. (0:3), kada je Slavoljub Muslin formirao ekipu od igrača iz domaćeg prvenstva. Još nekoliko puta dobijao je poziv, ali nije upisao zvaničan debi u takmičarskom meču.

Petković je tada nastupao za Crvenu zvezdu, potom bio u moskovskom Spartaku, pa portugalskoj Tondeli, odakle se jesenas vratio u Srbiju, u TSC.

Izabrane vesti

Gledajući samo biografiju, nije se moglo očekivati da će dobiti Piksijev poziv. U razgovoru za Mozzart Sport kaže da je za lepu vest saznao po završetku treninga, kada je upalio mobilni telefon.

"Stigla mi je gomila poruka i propuštenih poziva. Nije mi bilo jasno o čemu se radi", priznaje Petković.

Iako je i sam iznenađen, kaže da nije gubio nadu.

"Mislim da nijedan fudbaler na svetu ne igra da bi izgbio. Tako sam i ja uvek verovao u sebe. Celu karijeru radim pošteno i nikada se nisam predavao. Osećaj zbog poziva u reprezentaciju je fenomenalan. Želim da uživam u ovom momentu, a potrudiću se da opravdam poverenje kako bi što duže trajao", ističe fudbaler TSC-a.

Povratak u Srbiju očigledno je prijao Petkoviću, koji ponovo igra redovno, a dao je i tri gola. Poziv u reprezentaciju je čast njemu, ali sigurno i klubu, koji je posle prvog izlaska na međunarodnu scenu dobio i prvog reprezentativca u svojim redovima.

"Ne znam da li postoji bolja prilika da izrazim zahvalnost klubu i svim ljudima u njemu, kao i pokojnom treneru Zoltanu Sabu, nego što je ovaj poziv. Ovo je velika stvar za TSC, koji je klub na čvrstim temeljima, ide pravim putem i ovo će biti samo motiv drugim igračima da veruju. Meni je ovde divno, odlično sam se adaptirao, a ovo što mi se dogodilo je i njihov uspeh, jer samo dobra grupa može da izbaci kvalitetnog pojedinca".

Imao je Petković tokom zime zdravstvene probleme zbog virusa korona, pa ovo što mu se danas dogodilo doživljava veoma emtovino.

"Baš me je bilo steglo, ali hvala Bogu sve je dobro prošlo. Odradio sam cele pripreme i dobro se spremio za nastavak sezone. Kroz šta sam sve prolazio tokom karijere pričaćemo i o tome, ima vremena. Sada želim da uživam", istakao je bivši kapiten Zvezde i mlade reprezentacije Srbije, koji je 2014. zbog povrede u utakmici baraža sa Španijom propustio Evropsko prvenstvo i pauzirao čak pet meseci.

O tome šta može da ga očekuje u nacionalnom timu narednih dana pričaće mu trener superligaša iz Bačke Topole, Mladen Krstajić, koji je vodio Orlove na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

"Pošto smo saznali posle treninga, nismo još stigli da pričamo. Samo mi je čestitao i poželeo sreću, a sigurno ćemo razgovarati narednih dana", navodi Petković.

U nacionalnom timu ponovo će se sresti sa nekim saigračima iz Zvezde i mlade reprezentacije.

"Nisam stigao lepo da pogledam ceo spisak, ali primetio sam nekoliko dobro poznatih imena. Čini mi se da je ekipa podmlađena. Ne znam još detalje, ni sa kim iz stručnog štaba nisam pričao. Specifična je situacij jer odmah počinju takmičarske utakmice, neće biti prilike da se uigravamo, ali šta je - tu je, moramo da budemo uvek na maksimumu", istakao je novi reprezentativac Srbije.

Srbija će pod vođstvom novog selektora debitovati 24. marta u Beogradu protiv Irske. Tri dana kasnije stižu Portugalci, a 30. marta gostuje u Azerbejdžanu. Reč je o utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.


tagovi

Marko PetkovićOrloviDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara