Direktor Antić obišao radove na Moravskom koridoru: Intenzivirani radovi na deonici Pojate-Кruševac
Foto: Koridori Srbije

Direktor Antić obišao radove na Moravskom koridoru: Intenzivirani radovi na deonici Pojate-Кruševac

Vesti -

Direktor Кoridora Srbije Aleksandar Antić obišao je danas, sa novim šefom projekta izvođača Behtel-Enke, Viknajsonom Tevendranom (Vicknayson Thevendran) radove na prvoj deonici Moravskog koridora od Pojata do Кruševca.

- Na deonici od Pojata do Кruševca trenutno se izvode radovi na temeljima i stubovima na 5 mostova, dok su na preostalih 5 u toku pripremni radovi. Obišli smo i zemljane radove na pozajmištima odakle se vrši iskop materijala za izgradnju autoputa i zajedno sa izvođačem konstatovali da je dinamika intenzivirana, istakao je Antić. Takođe u toku su radovi na trasi na 20-om kilometru autoputa, u zoni obilaznice oko Кruševca, kao i pripremni radovi na izmeštanju postojeće vodovodne mreže. Nakon obilaska, direktor Antić održao je sastanak sa predstavnicima izvođača radova, američko-turskog konzorcijuma Behtel-Enke, gde je izrazio velika očekivanja da će se radovi na projektu Moravskog koridora nastaviti još bržim tempom.

Aleksandar Antic
foto: Koridori Srbije

- Od renomiranog konzorcijuma kao što je Behtel-Enka, očekujemo da će Moravski koridor raelizovati u skladu sa rokovima i prema najvišim svetskim standardima. Ovaj koridor smo definisali kao jedan od projekata od najvišeg državnog značaja, a Republika Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, nastaviće da pruža punu podršku svim učesnicima ovog infrastukturnog projekta, naglasio je Antić. Podsećanja radi, Moravski koridor, ukupne dužine 112 km povezaće centralnu i zapadnu Srbiju, od Pojata do Preljine, a biće prvi digitalni autoput u našoj zemlji, čime će se omogućiti brže i pouzdanije razmene informacija sa ciljem povećanja bezbednog odvijanja saobraćaja.

Foto: Koridori Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track