05. mart  2021. 14.25  →  15.08 | Izvor: Tanjug

Filipovski: Da odigramo najbolje što možemo protiv Cibone; Jovanović: Nadamo se najpovoljnijem ishodu

BEOGRAD -

Najvažnije je da se za utakmicu protiv Cibone regenerišemo, sakupimo energiju i odigramo najbolje što možemo, izjavio je trener košarkaša Partizana Saša Filipovski.

Crno-beli će sutra od 19 sati dočekati Cibonu u 20. kolu ABA lige u hali sportova "Ranko Žeravica" u Beogradu.

"Teške dve utakmice i teška dva putovanja su iza nas. Najvažnije će biti da se za utakmicu protiv Cibone regenerišemo, sakupimo energiju i odigramo utakmicu najbolje što možemo. Najvažnije je dati sve od sebe i maksimum od onoga što imaš. Mi koji smo zajedno, daćemo sve od sebe i ja se nadam da će to biti dovoljno za pobedu. Cibona je promenila trenera, doveli su i neke nove igrače, kao što je Planinić na poziciji centra. Sa druge strane, mi ćemo igrati sa jednim centrom Jankovićem i jednom četvorkom Tomasom, tako da će spoljni igrači morati da pomognu na unutrašnjim pozicijama", rekao je Filipovski za klupski sajt.

Crno-beli su u regonalnom takmičenju vezali pet poraza, a bek Partizana Ognjen Jaramaz sutrašnji meč vidi kao priliku da se taj crni niz prekine.

"Utakmica protiv Cibone je za nas prilika da prekinemo vrlo neprijatnu seriju rezuzltata i da se uprkos svim problemima sa povredama, psihički i fizički podignemo. Cibona ima nekolicinu dobrih, mladih igrača koji će želeti da se protiv nas dokažu. Ipak, nadam se i verujem da će pobeda na kraju pripasti nama", istakao je Jaramaz.

Partizan trenutno ima skor od 7-11, dok je Cibona na učiniku od šest pobeda i 11 poraza.

Jovanović pred Partizan: Nadamo se najpovoljnijem ishodu

Trener košarkaša Cibone Vladimir Jovanović rekao je da od svog tima očekuje da odigra dobru utakmicu na gostovanju Partizanu.

"Krećemo na kratku turneju, gde prvo igramo abaligašku utakmicu Partizanom, pa odmah sutradan protiv Osijeka u gostima. Dve zahtevne i nezgodne utakmice. Nama je svaka važna. Spremamo se dobro i nadam se da ćemo pored svih problema koje trenutno imamo napraviti sve da odigramo dobru utakmicu. Nadamo se naravno najpovoljnijem ishodu", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Kapiten Cibone Roko Prkačin očekuje težak meč protiv crno-belih.

"Partizan je kvalitetna ekipa i neće biti lako. Iskreno, mislim da imamo šanse za pobedu, jer nijedna ekipa nije nepobediva. Oni su izgubili od Zadra i Trenta i biće motivisani, ali i mi smo takođe baš motivisani, jer se nismo pokazali u ove dve utakmice protiv Splita. Želimo to da ispravimo", rekao je Prkačin.

Tagovi