05. mart  2021. 14.07  | Izvor: Tanjug

Vučević: Ostale u igri dve lokacije za novu kovid bolnicu

NOVI SAD -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da su ostale u igri još dve lokacije koje su najpogodnije za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu, a koja bi trebalo da se završi do leta.

"Bile su u igri tri lokacije, jedna je otpala. Videćemo sa ministarstvom zdravlja i sa Vladom Srbije, ali trenutno su i opticaju jedna lokacija na Mišeluku i druga na Bulevaru Evrope", kazao je Vučević i istakao još jednom da se ne govori o privremenoj ili montažno-demontažnoj bolnici, već o trajnoj bolnici.

vucevic

Prema njegovim rečima, takva bolnica bi trebala da ostane u zdravsrtvenom sistemu Grada Novog Sada, Pokrajine, ali i čitave Srbije.

On je napomenuo da je na Gradu Novom Sadu da pronađe lokaciju, a da će Novi Sad izgradnjom takve bolnice dobiti kapacitete koji će pokriti nedostatak Gradske ili Opšte bolnice u najvećem gradu Vojvodine.

Dve predložene lokacije Vučević je izneo nakon detaljnog razmatranja sa urbanistima, istakavši da je sada potrebno dobiti sve parametre od Ministastrstva zdravlja, pošto, kako naglašava, mora biti precizirano šta je sve neophodno obezbediti za bolnicu kapaciteta od 400 do 500 ležajeva.

"Meni je lokacija na Mišeluku atraktivnija. Ona ima hendikep komunalne infrastrukture u odnosu na Bulevar Evrope, ali procenićemo. Naravno, ovde Grad mora značajno da investira, ali je sve pitanje struke, optimizacije, rokova i kvaliteta te investicije", zaključio je Vučević.

Tagovi