Fudbaleri Hajdenhajma (©Reuters)
Fudbaleri Hajdenhajma (©Reuters)

Hajdenhajm u gradu Dirka Novickog juri šansu za promociju

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 13:12

Vircburger je fenjeraš, sa malim šansama da opstane

Vircburger je pre dve nedelje napravio čudo, ali mu je neophodno još mnogo senzacija kako bi uspeo da se spase ispadanja u treći rang. Ovog petka Kikersi dočekuju Hajdenhajm, koji puca od samopuzdanja i ponovo je oživeo nade u potencijalnu promociju (18.30).

Boravak ekipe iz rodnog grada legendarnog košarkaškog asa Dirka Novickog u Cvajti se približava kraju. Novajlija je najmanje pokazao od svih ekipa u ligi i trenutno je na šest bodova udaljenosti od plej-auta. Da bi se nečemu nadao, Vircburger bi morao da poboljša defanzivni učinak, koji je ubedljivo najslabiji u Cvajti.

Izabrane vesti

Naspram domaćina, u redovima Hajdenhajma više niko ne sumnja u opstanak.

"Blizu smo ispadanja. Ali, uspećemo, toliko smo sigurni", rekao je trener crveno-belih Frank Šmit pre nekoliko rundi.

18.30: (3,20) Vircburger (3,35) Hajdenhajm (2,25)

I, bio je u pravu. Posle 23 odigrana meča, Hajdenhajm je šestoplasiran i već ima 15 bodova više od prvog ispod crte Ajntrahta iz Braunšvajga. Sa druge strane, mesta koja direktno vode u najviši nemački rang su devet koraka daleko, a zona plej-ofa je na sedam stepenika. Protekle sezone ovaj tim je završio trećeplasiran i vodio je bitke sa Verderom oko pozicije u Bundesligi, da bi posle dve runde ispao zbog golova u gostima.

Bio je to gorak ukus neuspeha, ali i važna lekcija.

"Ne želimo da se odmaramo. Srećni smo što imamo 36 bodova i to nije mala stvar", istakao je Šmit, trener sa trenutno najdužim stažom u nemačkom profesionalnom fudbalu, pošto je na kormilu Hajdenhajma od 2007.

Za razliku od Vircburgera, koji je posle podviga usled pobede nad Hamburgerom pre dve runde, ponovo uplovio u nemirne vode i dobio šamar u Bohumu, Hajdenhajm je ušao u seriju pozitivnih rezultata, i od maksimalnih 12 u prethodna četiri susreta je sakupio 10 bodova.


tagovi

CvajtaVircburgHajdenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara