');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

Dr Milošević nakon sastanka lekara kovid-bolnica i ministra zdravlja: Napravljen je plan samo za vikend, situacija je toliko dramatična da ne može drugačije

Ne možemo da pravimo dugoročne planove. Napravljen je plan samo za vikend. Situacija je toliko dramatična da ne možemo drugačije - rekla je dr Ivana Milošević nakon sastanka lekara kovid-bolnica s ministrom zdravlja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
20201113 tanjug tara radovanovic beograd Di020795257 preview Foto: Tara Radovanović / Tanjug
20201113 tanjug tara radovanovic beograd Di020795257 preview
Dr Ivana Milošević
Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija
Dr Ivana Milošević

- Mi smo sada u problemu jer je uporno već broj primljenih nego otpuštenih bolesnika, veliki je bojr pregleda u trijažnim centrima i dolazimo u situaciju da ćemo jako brzo da iscrpimo kapacitete. Danas smo se dogovorili da se bolesnici upućuju u kovid bolnicu u Batajnici i Kruševcu, jer su ostali kapaciteti popunjeni, odnosno ako se i jedno mesto isprazni, odmah se popuni. Otvoriće se još jedno krilo VMC Karaburma, a proširiće se i kapaciteti kovid-bolnice u Batajnici. Nadamo se da nećemo morati da vraćamo bolnice koje su sada u non kovid sistemu - dodala je zamenica direktora Infektivne klinike.

Pročitajte još

Kako je naglasila, cilj je da se KBC Bežanijska kosa i Zvezdara nipošto ne vraćaju u kovid-sistem.

Prema njenim rečima, sve medicinsko osoblje je na izmaku snaga jer ne treba da se zaboravi da se oni s virusom bore već godinu dana, a isto tako rade i na vakcinaciji stanovništva.