Žoao Palinja (©Reuters)
Žoao Palinja (©Reuters)

Lavovima se smeši titula, zicer u Lisabonu

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.03.21. | 12:20

Sporting i dalje bez poraza u Primeiri, a danas na stadion Žoze Alvalade stiže Santa Klara

Posle 19 godina posta titula je nadohvat ruke Sportingu. Posle remija bez golova prošle nedelje na Dragau protiv šampiona Porta, Lavovi imaju 10 bodova više od čete Seržaa Konseisaa, a devet od najbližeg pratioca Brage.

Četa Rubena Amorima i dalje je bez poraza u Primeiri, imao 17 pobeda i četiri remija i hita ka 19. tituli. Prilika da zadrži veliku prednost u odnosu na najbližeg rivala je duel 22. kola protiv Santa Klare na Žoze Alvalade (21.45).

Izabrane vesti

Uprava Sportinga je produžila ugovor sa Amorimom do leta 2024. godine, a otkupna klauzula za raskid saradnje je 30.000.000 evra. On je prošle godine plaćen 10.000.000 Bragi, što je bilo treće najveće obeštećenje u istoriji fudbala. Očigledno je taj potez bio pun pogodak. Mladi stručnjak koji ima tek 36 godine preporodio je Lavove koji su sa malim ulaganjima na pragu titule, ispred Porta i Benfike.

21.45: (1,50) Sporting (4,00) Santa Klara (7,25)

Ofanzivni vezista tima iz Lisabona Pedro Gonsalves skrenuo je pažnju bogatih klubova u Evropi. Pominje se Mančester Junajted kao najzainteresovaniji. On je postigao 15 golova ove sezone, ali posti već četiri kola. Zimsko pojačanje iz Brage, najskuplje u istoriji Sportinga, Paulinjo, povredio se i neće igrati večeras. On još nije postigao pogodak za zeleno-bele. Van tima je i španski defanzivac Pedro Poro.

U prvom meču u Ponte Delgardu, Lavovi su pobedili sa 2:1. Lider šampionata Portugalije lako izlazi na kraj sa Santa Klarom. Ima osam vezanih pobeda, a u ovom milenijumu na 10 mečeva ova dva tima, zeleno-beli samo jednom nisu pobedli i to pre dve decenije, kada je bilo bez golova u Lisabonu.

19.30: (1,82) Fereira (3,40) Nasional (4,80)

Santa Klara je na odličnom sedmom mestu i rasterećeno stiže na noge lideru koji je ove sezone na 10 utakmica na svom stadionu pobedio na osam, a dva puta je odigrao nerešeno. Granitna odbrana Rubena Amorima primila je samo pet golova na stadionu Žoze Alvalade.

Dobro rezultati Sportinga uticali su da vlada prava pomama za fudbalerima lisabonskog giganta. Imaće Sporting velikih muka kako da ovaj tim zadrže narednog leta. Kada je Amorim preuzeo tim je, prema proceni portala Transfermakt, vredeo 83.275.00 evra, a sada skoro duplo više – 155.300.000. Najceniniji igrač je Bruno Mendes, a zatim slede Paulinja i Pedro Gonsalves.

Mečeve 22. kola Primeire, Fereira - Nasional (19.30) i Sporting – Santa Klara (21.45) možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeiraPortugalPortugal 1Sporting LisabonSanta KlaraRuben Amorim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara