Hoti traži striktno poštovanje mera prevencije korona virusa 1Foto: FoNet/AP

Vršilac dužnosti premijera Kosova Avdulah Hoti zatražio je danas od institucija i građana da se u potpunosti pridržavaju usvojenih mera protiv korona virusa.

Hoti je na sastanku sa vršiocem dužnosti ministra zdravlja Armendom Zemaj, direktorom Nacionalnog instituta javnog zdravlja Naserom Ramadani i sa direktorom Bolničkog kliničkog univerzitetskog centra Valjbonom Krasnići ocenio da se Kosovo suočava sa novim talasom pandemije i zatražio da ostanu na snazi dosadašnje mere, uz striktno poštovanje.

Premijer je informisan da zdravstvene ustanove intenzivno rade na povećanju kapaciteta, obezbeđivanju lekova i povećanju broja medicinskog osoblja.

Od institucija Kosova na opštinskom i centralnom nivou je zatraženo da se poštuju i primenjuju mere koje su preduzete, dok se od građana zahteva da poštuju fizičku udaljenost, da koriste maske, dezinfikuju i provetravaju prostorije.

U saopštenju se ističe da se tokom marta očekuje prvi kontingent od 33.000 doza vakcine iz Kovaks programa, od ukupno 100.800 doza koliko Kosovo treba da dobije.

Istovremeno je saopšteno da su u toku intenzivni pregovori sa proizvođačima vakcina, kako bi se obezbedio potreban broj vakcina kako bi se populacija u potpunosti imunizovala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari