Ol-star timovi: Lebron izabrao Jokića, Luku, Stefa i Janisa, a KD drugove iz BKN

Košarka 05. mar 202109:13 > 09:18
Lebron James, Kevin Durant
Yong Teck Lim/Getty Images

U noći između četvrtka i petka određeni su i timovi ekipa za NBA Ol-star utakmicu, a izabrali su ih kapiteni – Lebron Džejms i Kevin Durent. Startnu petorku ekipe „Kralja Džejmsa“ činiće još Nikola Jokić, Janis Adetokumbo, Luka Dončić i Stefen Kari, dok će u Durentovoj prvoj postavi igrati Kajri Irving, Bredli Bil, Džejson Tejtum, Kavaj Lenard i Žoel Embid. Sam Durent neće nastupiti na utakmici zbog povrede.

I ove godine Ol-star utakmica biće održana u istom formatu – dvojica kapitena birali su u svoje timove igrače koji su dobili najviše glasova da se nađu na ovoj priredbi.

Prvi pik imao je Lebron, koji ga je iskoristio da odabere najboljeg igrača Milvokija Janisa Adetokumba, a Durentov prvi izbor bio je njegov saigrač iz Bruklin Netsa Kajri Irving.

Nikola Jokić bio je sedmi pik, pa je završio u Džejmsovoj ekipi, dok je Nikola Vučević izabran 20.

Lebronov tim:

Lebron Džejms
Janis Adetokumbo
Džejlen Braun
Stefen Kari
Luka Dončić
Pol Džordž
Rudi Gober
Nikola Jokić
Demijan Lilard
Kris Pol
Domantas Sabonis
Ben Simons

Trener: Kvin Snajder

Durentov tim:

Bredli Bil
Devin Buker
Žoel Embid
Džejms Harden
Kajri Irving
Zek Lavin
Kavaj Lenard
Donovan Mičel
Džuliju Rendl
Džejson Tejtum
Nikola Vučević
Zajon Vilijamson

Trener: Dok Rivers

Ol-star priredba biće 70. u istoriji NBA, a održaće se u noći između nedelje i ponedeljka u „Stejt farm“ areni u Atlanti.

Zbog mera sprečavanja širenja zaraze koronavirusom tradicionalna takmičenja u okviru Ol-star vikenda biće održana tokom jednog dana – u pitanju su takmičenje u veštinama, takmičenje u brzom šutiranju trojki, a takmičenje u zakucavanjima biće održano u poluvremenu Ol-star utakmice.