05. mart  2021. 08.36  | Izvor: RTV

Punkt Hitne pomoći značajno olakšao život Karlovčana

SREMSKI KARLOVCI -

Punkt Hitne pomoći, koji je otvoren u decembru prošle godine, značajno je olakšao život Karlovčana. Od otvaranja punkta, lekarske ekipe do građana stižu za osam minuta brže nego ranije, a povećan je i broj pruženih intervencija. Za samo tri meseca, od. 1. decembra 2020, do 1. marta ove godine, pruženo je 318 intervencija. To je 137 intervencija više nego od 1. decembra 2019. do 1. marta 2020. godine.

Pregledano je 169 građana, a 149 puta ekipe Hitne pomoći su izašle na teren, na kućnu adresu pacijenta, dok je 40 građana prevezeno do Kliničkog centra Vojvodine, ili do Instituta u Sremskoj Kamenici.

hitna, pomoc, ambulantna, kola

" Otvaranje punkta Hitne pomoći predstavlja značajan doprinos unapređenju zdravstvene zaštite svih stanovnika Sremskih Karlovaca. Izuzetno smo zahvalni što je Zavod za hitnu medicinsku pomoć prepoznao potrebe naših sugrađana, naših komšija, i pozitivno odgovorio na apel naše lokalne samouprave. Mi sada više ne moramo da čekamo da lekarske ekipe stignu iz Novog Sada, već imamo dežurne ekipe u našem gradu. To je veoma važno, naročito u uslovima pandemije" rekao je danas Aleksandar Stojkečić, predsednik opštine Sremski Karlovci, nakon obilaska punka Htine pomoći.

Stojkečić je istakao da će opština nastojati da dodatno ojača saradnju sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć.