Čekajući cunami - ukinut stepen upozorenja FOTO

Vlasti Novog Zelanda ukinule su stepen upozorenja za cunami koje je izdato nakon trećeg snažnog potresa s epicentrom nedaleko od Kermadeka.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

07:35

Čekajući cunami - ukinut stepen upozorenja FOTO
Tanjug/Mike Dinsdale/New Zealand Herald via AP

"Svi koji su se evakuisali sada mogu da se vrate svojim kućama", navodi se u saopštenju.

Agencija navodi da je u pojedinim gradovima zavladala panika dok su stotine ljudi pokušavale da dođu do nekih viših mesta zbog upozorenja na cunami, ali su juče popodne vlasti saopštile da su najveći talasi prošli, a stanovnicima je rečeno da mogu da se vrate kućama, uz upozorenje da se drže podalje od plaža.
Tanjug/Mike Dinsdale/New Zealand Herald via AP
Vladina agencija za Geološka istraživanja Južne Australije (GSSA) saopštila je da je otprilike 25 manjih potresa jačine 5,0 i više registrovano nakon snažnog zemljotresa u blizini obala ostrva Kermadek, prenosi Tass.
Tanjug/George Novak/New Zealand Herald via AP
Ranije je novozelandska Nacionalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama saopštila da je treći zemljotres koji je pogodio to područje u petak ujutru bio jačine 8,1 stepena, a stanovnici nekih područja primili su hitna upozorenja na svoje telefone s pozivom da odmah napuste svoje domove dok su se oglašavale sirene za opasnost od cunamija.
Tanjug/George Novak/New Zealand Herald via AP
Južnopacifički arhipelazi Nova Kaledonija i Vanuatu takođe su upozoreni da se pripreme za opasne talase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: