Pogodak Maunta (© Reuters)
Pogodak Maunta (© Reuters)

Liverpul se raspada, Čelsi diže: Mejson Maunt pokorio Enfild roud (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 23:05

Trimjumf Plavaca u derbi susretu 29. kola Premijer lige – 1:0

U drugom kolu Sadio Mane je sa dva pogotka za četiri minuta pokorio Stamford briž. Tad je Liverpul i te kako delovao kao kandidat za naslov. Sad deluje kao da mu nije ni do čega – ni do fudbala, ni do života – pa bi posle izvesnog gubitka titule lako moglo da se desi da ostane i bez plasmana u Ligu šampiona, pošto posle poraza od Čelsija (0:1) za Plavcima zaostaje četiri boda. A između su Everton i Vest Hem.

Sve kao posledica sramotnog učinka na Enfild roudu. Redom je gubio od Barnlija, Brajtona, Mančester Sitija i Evertona, da bi mu meru uzela i ekipa Tomasa Tuhela, potvrđujući da su Crveni u silaznoj putanji, a gosti iz Londona u usponu forme otkako je nemački stručnjak zamenio Frenka Lamparda.

Izabrane vesti

Njegov početka bio je skroman, samo 0:0 protiv Vulverhepmtona, otad su mu rezultati u Premijer ligi sve bolji i bolji. Kao i igra. Protiv Crvenih drastično bolja nego što piše na semaforu. Da se igra još jedan meč opet bi Čelsi dobio, takav utisak je ostavio u domu engleskog prvaka.

Ovaj je odlučio Mejson Maunt pred kraj prvog poluvremena. Bila je to polukontra započeta intervencijom Cezara Aspilikuete ispred svog kaznenog prostora, nastavljena genijalnim pasom Engola Kanta na stranu za Maunta, 22-godišnji vezista igrao „jedan na jedan“ sa Fabinjom i kad je osetio da ima pogled ka golu odapeo je strelu. Neuhvatljivo za Alisona.

Apsolutno zasluženo za Čelsi koji je u oba pracva bio bolji. Napred je stvarao šanse preko Tima Vernera, nazad podigao zid ispred golmana Mendija i u takvoj postavci gosti su sve vreme kontrolisali zbivanja na terenu. Moglo su da povedu pre Mauntovog hica samo da je u 11. minutu Verner bio odlučniji, u 16. precizniji, a u 24. da mu šestari i linije – kako je to primetio Nebojša Višković sa Sportkluba – nisu uskratili slavlje proglasivši ofsajd poziciju.

Ako to neko uopšte može da razume...

Čelsi je nastavio uspon na tabeli, četvrti je i toliko je uverljiv što se može videti po igri odbrane. Liverpulu je dozvolio jedan jedini udarac u okvir gola. I to je na priliku sastav Jirgena Klopa morao da čeka 86 minuta kad je pokušao Čembrlen. Mane ništa, Firmino ništa, Salah ništa... Au, kako se samo Salah naljutio kad ga je Klop zamenio. To kako Crveni igraju – ili ne igraju - možda može da se popravi, ali reakcija Egipćanina prilikom izlaska sa terena, pa i ona dok sedi na klupi govore o ambijentu u timu. Raspad! Isti onaj tim koji je furiozno osvojio titulu naređao je pet poraza u prvenstvu na domaćem terenu. Crni rekord.

Za razliku od njih, Čelsiju sa Tuhelom cvetaju ruže. Novi trener je definitivno stabilizovao ekipu. Na deset utakimica prmio je samo dva gola. Na poslednja tri – nijedan. Od Atletika u Ligi šampiona, Mančestera kod kuće, te Liverpula u gostima. Sjajna uvertira za još jedan derbi, u ponedeljak u Londonu sa Evertonom.

PREMIJER LIGA

Utorak

Mančester Siti - Vulverhempton 4:1 (1:0)

/Dendonker 15ag, Žesus 80, 90+3, Marez 90 - Koudi 61/

Sreda

Barnli - Lester 1:1 (1:1)

/Vidra 4 - Iheanačo 34/

Šefild Junajted - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Mekgoldrik 30/

Kristal Palas - Mančester Junajted 0:0

Četvrtak

Fulam - Totenhem 0:1 (0:1)

/Dele Ali 19/

VBA - Everton 0:1 (0:0)

/Rišarlison 65/

 Liverpul – Čelsi 0:1 (0:1)

/Maunt 42/





tagovi

Mejson Maunt

Obaveštavaj me

Čelsi
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara