Beograd u trci za evropsku nagradu Zelene prestonice

Beograd je jedan od 16 gradova Evrope koji učestvuje u takmičenju za evropsku nagradu Zelene prestonice 2023.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 04.03.2021.

21:27

Beograd u trci za evropsku nagradu Zelene prestonice
Foto: Depositphotos, tinnitusdoll

Gradovi koji uđu u uži izbor, predstaviće se tokom ove godine međunarodnom žiriju kojim predsedava Evropska komisija, objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Kako se navodi na sajtu Evropske komisije, sem naše prestonice, ostali gradovi koji se takmiče za nagradu Zelena prestonica Evrope 2023 su: Kaljari, Italija; Dablin, Irska; Gazijantep, Turska; Gdanjsk, Poljska; Helsingborg, Švedska; Izmir, Turska; Košice, Slovačka; Krakov, Poljska; Logronjo, Španija; Ržešov, Poljska; Skoplje, Republika Severna Makedonija; Sofija, Bugarska; Talin, Estonija; Varšava, Poljska i Zagreb, Hrvatska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: