Policajac na Kosovu ranio iz pištolja dva Goranca

Pripadnik Policije Kosova van dužnosti ranio je danas dve osobe tokom sukoba s njima u opštini Dragaš.

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.03.2021.

20:53

Policajac na Kosovu ranio iz pištolja dva Goranca
Foto: shutterstock/K.O.Photography

U Policiji Kosova agencija Beta je saznala da se to desilo tokom sukoba kada je taj policajac iz Policijske stanice Suva Reka došao u selo Globočica da bi kupio auto.

Pošto ga je napala grupa mladića, on je pištoljem ranio dvojicu.

Po dostupnim informacijama životi ranjenika nisu u opasnosti.

Policija sprovodi istragu, a sve okolnosti događaja još nisu poznate.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila današnji incident u selu Globočica u opštini Gora, u kom su iz vatrenog oružja ranjena dva pripadnika goranske nacionalnosti.

Dvojica Albanaca iz Suve Reke i Prizrena došla su u selo Globočica na poslovni dogovor sa dvojicom Goranaca i posle kraće rasprave jedan od njih, policajac u civilu, potegao je pištolj i ranio pripadnike goranske zajednice, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Ranjene osobe nisu životno ugrožene, a počinioci su privedeni.

Kako se ocenjuje u saopštenju, ovaj incident samo je jedan u nizu etnički motivisanih napada čije su mete na Kosovu i Metohiji nealbanci - Srbi, Goranci, Romi...

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava ogromnu zabrinutost zbog ovog incidenta.

"Ovakvi slučajevi unose dodatni nemir i strah u nealbanski živalj u južnoj pokrajini i pokazuju koliko je bezbednost na KiM osetljiva kategorija, a miran suživot kome težimo se veoma lako naruši", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: