Ex -Yu

Lajčak: Crna Gora ima najbolju poziciju da završi pregovore

Lajčak: Crna Gora ima najbolju poziciju da završi pregovore
Foto: Anadolija | Lajčak: Crna Gora ima najbolju poziciju da završi pregovore

PODGORICA - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja na zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak rekao je da Crna Gora ima najbolju poziciju da završi pregovore do kraja mandata Evropske komisije.

Nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i premijerom Zdravkom Krivokapićem, Lajčak je rekao da je Crna Gora prošle godine dobila novo iskustvo - demokratsku smjenu vlasti.

"Želim da visoko ocijenim taj zreli demokratski proces preuzimanja vlasti, bilo je to odgovorno od svih", rekao je Lajčak na konferenciji za novinare.

On je istakao da u EU očekuju da Crna Gora čvrsto stoji na evropskom putu, da je lider evropskog procesa i da je najviše napredovala.  

Pozdravio je i usklađivanje Crne Gore sa spoljno-političkim stavovima EU, napominjući da je od 2012. godine to usklađivanje stoprocentno.

"Zahvalni smo Crnoj Gori na misijama i operacijama sigurnosne i odbrambene politike EU i to što stojimo rame uz rame u rješavanju sigurnosnih prijetnji, jasan je signal naših zajedničkih ciljeva“, istakao je Lajčak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije