Potpisano! Džamal Musijala postao jedan od najplaćenijih tinejdžera u istoriji fudbala

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 19:43

Bajern nije štedeo...

Jedan od najvećih talenata nemačkog fudbala od danas je profesionalac! Kako večeras javlja Bild, Džamal Musijala, momak što je pre sedam dana napunio 18. godina, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa minhenskim Bajernom.

Muslijalu su uslikali kako dolazi u Zebener Štrase u 15.20 sa majkom Kerolin. U 16.28 iz podzemnog parkirališta izleteo je crni terenac marke mercedes. Napred su sedeli agenti mladog veziste Kristijan Šmit i Martin Valdman, a pozadi novi multimilioner sa majkom.

Izabrane vesti

Osmesi na njihovim licima jasno su govorili da je veliki posao završen.

Bild navodi da je potpisana saradnja do 2026. godine, odnosno da će Džamal Musijala po godini zarađivati 5.000.000 evra bez bonusa (iliti 25.000.000 za čitav period regulisan ugovorom). Ta cifra učiniće ga jednim od najplaćenijih tinejdžera u istoriji fudbala.

Musijala je do sada odigrao 27 utakmica u dresu prvog tima Bajerna, a ove sezone postigao je četiri gola - tri u Bundesligi i jedan u Ligi šampiona. Priliku da prvi meč odigra kao profesionalac imaće u subotu, kada u Minhen stiže Borusija Dortmund.

Posle bogatog ugovora Džamala Musijalu čeka još jedna velika stvar u karijeri. I to krajem ovog meseca. Prema pisanju nemačkih medija Joahim Lev će ga pozvari u seniorsku reprezentaciju Nemačke za kvalifikacione utakmice za Mundijal protiv islanda, Rumunije i Severne Makedonije.

Podsetimo, Musijala je poreklom Englez, rođen u Štutgartu, a jedno vreme trenirao je u Čelsiju. Pre nekoliko dana definitivno je odlučio da će igrati za Pancere. Bavarci su ga uzeli kada je imao 16 godina i nisu platili nikakvo obeštećenje.

Momak sada na tržištu vredi oko 25.000.000 evra.


tagovi

Džamal Musijala

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara