Mađarska zatvara prodavnice i škole zbog širenja korone

Mađarske vlasti najavile su danas da će zaoštriti restrikcije vezane za pandemiju covid-19 kako bi usporile nagli porast broja umrlih i hospitalizovanih.
Mađarska zatvara prodavnice i škole zbog širenja korone
Foto: Pixabay
Od ponedeljka će na dve nedelje biti zatvorene sve prodavnice osim neophodnih, odnosno prodavnica hrane, apoteka i benzinskih pumpi. Obdaništa i osnovne škole će takođe biti zatvorene do 7. aprila.
 
Nove mere uvode se pošto se broj zaraženih i umrlih od korona virusa u Madjarskoj približava ranijim vrhuncima iz decembra. Danas je, tačno godinu dana od kada je u Madjarskoj potvrdjen prvi slučaj korona virusa, prijavljeno 6.278 novoinficiranih i 152 umrlih, što je najcrnji bilans po broju umrlih od 23. decembra.
 
Mađarska se nada da će brzi program vakcinacija doprineti smanjenju broja zaraženih. Šef kabineta premijera Viktora Orbana, Gergelji Guljaš rekao je da će Madjarska imati najvišu stopu vakcinacije u EU do iduće nedelje.
  • Bale

    04.03.2021 19:11
    Sex u zdravom razumu
    Da dodje amazon i da kupuju od njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.