Hronika

Advokat: Elez u Beogradu prošao poligrafski test

Advokat: Elez u Beogradu prošao poligrafski test
Foto: Tužilaštvo BiH | Advokat: Elez u Beogradu prošao poligrafski test

SARAJEVO - Senad Kreho, advokat Darka Eleza, potvrdio je danas za sarajevski "Avaz" da je njegov branjenik prije dolaska u BiH prošao poligrafski test u Beogradu na svih 10 pitanja.

"Elez je na poligrafu pitan i o pokušaju ubistva Aleksandra Vučića, Milorada Dodika, o relacijama Veljka Belivuka ili kako ga zovu Velja Nevolja. Test je uredno prošao. Imamo zapisnik o tome", rekao je Kreho.

Na pitanje šta Elez zna o ubistvima sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, jer se ranije dok je bio pritvoren u Beogradu tvrdilo da bi mogao imati neke informacije, Kreho je rekao da o tome ne zna ništa.:

"O tome nije ni pitan u Beogradu, ali jeste o tome govorio u Tužilaštvu BiH. Rekao je da o tome ne zna ništa, ni o događaju, ni o ubicama. Pa čovjek ne zna ni ko je ministar policije u Sarajevu. Kaže fino, ljudi ja s tim nemam veze, niti znam ko su ubice", rekao je Elezov advokat.

Kreho je rekao i da će ročište o određivanju pritvora njegovom branjeniku biti najvjerovatninje održano sutra.

Tužilaštvo BiH, najavilo je danas da će uputiti predlog Sudu u zakonskom roku. Elez je izručen BiH sinoć u 18.30 sati, a predat Tužilaštvu oko 18.50. Tužilaštvo ima rok od 24 sata za zadržavanje.

Kreho je rekao i da je Tužilaštvo BiH mislilo da se Elezu može suditi i za predmet Lutka, što, kaže, nije tačno.

"Ministarka pravde Srbije u rješenju za izručenje jasno je napisala samo ''za druga djela'', a to su ove nove okolnosti", kaže Kreho.

(Dnevni avaz)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije