');
Najnovije vesti
Blic Zabava

"Donela je novu energiju, prepoznali smo se" Voditelj "150 minuta" o Anđelki Prpić, UDESU i kolegama: "Neki su prekaljeni, nekima fali fino brušenje"

Već godinu dana Miloš Urošević vodi zabavnu emisiju “150 minuta” na Prvoj. Poznatog novinara i voditelja gledaoci su zavoleli u “Galileu”, ali je, takođe, na sebe skrenuo pažnju i neobičnim izveštavanjima sa terena.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Miloš Urošević Foto: instagram/milosurosevicurke / Instagram
Miloš Urošević

Kako privući pažnju kada su ovakve zabavne emisije u pitanju, a pri tome ne izgledati kao da ste pronašli toplu vodu?

- Ono što je možda presudno je što smo narod koji voli da se igra rečima i imamo bogat jezik. Kada volite posao koji radite, onda vam ne pada teško da se igrate dok radite i ostanete ozbiljni i u okviru zadate teme, a gledaoci to prepoznaju. Teme se same nameću i nadovezuju, sreću nam kvari virus jer je sveopšte prisutan, a nije jedino što nas zanima, da ne kažem, muči. Otkrivanje tople vode je uvek bolja opcija od hladnog tuša, zar ne?

Pre tri godine ste imali zanimljivu rubriku “Miloševa radionica” u emisiji “150 minuta”. Ima li šanse da se ta rubrika vrati na TV?

- “Miloševa radionica” je zaista bila zanimljiva, naročito meni lično, jer nisam majstor, a izazov je bio smisliti šta uraditi i napraviti tako da se vidi i početak i kraj za 150 minuta. Veoma je interesantno kako su se sa napredovanjem u majstorskom smislu, promenile i ideje šta napraviti. Jasno je da kako rastu apetiti, tako raste i potreba za alatom i materijalom, pa samim tim i budžet. Možda radionicu ne treba vraćati kao rubriku, već kao emisiju za sebe, jer dobar deo rada nije moguće ispratiti uporedo sa ostatkom emisije “150 minuta”, a upravo to je ono što gledaoce zanima.

Da li i dalje najviše volite da izveštavate sa terena?

- Program je živa stvar i potrebe se menjaju. Sada su tu mlađe koleginice i kolege koji odlično rade svoj posao. I dalje najviše volim da radim uživo. To dodatno utiče na koncentraciju jer sam svestan da nema ponavljanja.

Vaše ime se vezuje za kultnu emisiju “Galileo”, koja se prikazivala osam godina. Šta se dešava s njom?

- “Galileo” je bio, a i sada, kada idu samo reprize, tvrdim da je jedna od najgledanijih ikada naučnih emisija. Trenutna odluka je da se taj projekat stavi na čekanje. U međuvremenu je moguće da se otvore još neke opcije sličnog sadržaja.

Kakve uspomene nosite o kolažnoj emisiji “Bulevar u 5 do 5” koju ste vodili sa Anđelkom Prpić?

- Fenomenalan trenutak u mojoj karijeri i prekretnica kada su emisije tog tipa u pitanju. Anđelka je donela potpuno novu energiju. Prepoznali smo se na ekranu u tom formatu. Ali moram da kažem da je kompletna ekipa koja je svakodnevno stvarala “Bulevar u 5 do 5” radila na gornjoj ivici entuzijazma i želje da ta emisija bude drugačija i bolja. Školski primer kako redakcije tog tipa treba da funkcionišu.

Šta najviše zamerate vašim kolegama voditeljima i novinarima u današnje vreme?

- Ne zameram ništa. Odlični su! U zemlji sa jednocifrenim milionskim brojem stanovnika i tolikim brojem televizijskih kanala, šta biste vi uradili da budete drugačiji i prepoznatljivi? Neki su prekaljeni, nekima fali fino brušenje, većina odlično pliva u pravcu koji je izabrala, a svedoci smo i, hvala bogu, da pravaca ima pa gledaoci mogu da izaberu šta im najviše leži. Dugmići na daljinskom i postoje da bi se menjali kanali.

Pročitajte još

Da li se osmehom najlakše stiže do srca publike?

- Iz mog ugla posmatrano je uvek bilo, a i biće da osmehom kao težnjom i željom da će biti bolje, treba završiti svaku emisiju. A trudim se da i nakon teških životnih priča, ispričanih uživo u program, za kraj zajedno pokušamo da sagledamo pozitivne aspekte nekog događaja. Za onoga ko je doživeo neku teskobu, najteže je kada shvati da je on primer na kojem se drugi uče, ali je dobra stvar što su mnoge slične situacije izbegnute zahvaljujući hrabrosti da se progovori javno i podigne svest. Takav čin zaslužuje osmeh sa mnogo poštovanja.

Vaš kum je Vladimir Jelić, koji je odskora postao deo vaše medijske kuće. Pošto kum nije dugme da li biste voleli da radite neki zajednički projekat?

- Vrlo interesantan predlog. To bi verovatno bila dobro balansirana emisija, ako uzmete u obzir odmerenost, učtivost, pravilno izražavanje, način oblačenja i držanje gospodina Jelića u programu u kombinaciji sa mojim izletima u istraživanje jezičkih struktura, produbljivanje tema ka neočekivanim delovima, postavljanjem pitanja sa višesmislenim značenjima i odevnim kombinacima koje bi bile dobre i za večernji izlazak, ali i za plažu (hvala svima u garderobi što me trpe). Ono što bi bilo još interesantnije, a nije vidljivo na ekranu, jeste što bi to bio povratak Stanlija i Olija na male ekrane (napredni korisnici društvenih mreža navedene likove mogu potražiti pod originalnim nazivom Laurel & Hardy). Ono što sam siguran je da bismo tu ponudu za emisiju obojica oberučke prihvatili.

Šta vam kaže sin Vasilije posle emisije?

- Moj sin Vasilije kaže, mada mu ja ne verujem do kraja, da mi ne zamera ništa jer, kako kaže, radim ono što volim i nikoga ne dovodim u situaciju da mu bude neprijatno dok je gost u studiju. Kada bi roditelji bili iskreni morali bi da priznaju da su deca čistog srca razumnija i pametnija i odličan podsetnik kojim pravcem se treba kretati u životu.

Prijatelji za vas kažu da ste privatno sam svoj majstor. U čemu ste najbolji?

- Najbolji sam u tehničkoj i logističkoj podršci i manuelnim radovima sa macolama od 5 i više kilograma i klinastim sekirama za cepanje drva. Odličan sam i u pogrešnom povezivanju kablova, izazivanju kurcšlusa i zavrtanju šrafova dok ne izbiju sa druge strane. A dobro mi ide i krivljenje eksera prilikom zakucavanja i curenje lepka pri spajanju delova.

Predstavlja li vam veće zadovoljstvo da nešto napravite svojim rukama ili da kupite gotov proizvod ?

- Najviše volim kada pronađem potpuno novu primenu za određeni artikal bez obzira da li je nov, polovan ili u kvaru. Relativno skoro smo Vasilije i ja od radnog stola, koji smo našli na otpadu, napravili policu za televizor. Moja supruga Zorana svakako neće biti srećna zbog ove činjenice koju će saznati iz vaših novina.

Prošle godine ste doživeli saobraćajni udes. Da li ste se oporavili i vozite li i dalje motor?

- Trenutno ne vozim motor jer me ograničava temperatura i vremenski uslovi, ali su pripreme za novu sezonu uveliko u toku. Hvala na pitanju, dobro se oporavljam. Ima još dosta rada na totalnom oporavku, ali sam na dobrom putu. Sve se dobro završilo. Nesreće se događaju. Kao što sam već napomenuo ranije u tekstu, važno je da iz njih nešto naučimo. Ako ste rešili da vozite, onda budite spremni da se opremite kao nindža kornjače. Život je jedan i treba uživati u vožnji, nemojte ga nepotrebno i zbog lenjosti stavljati na kocku. Nosite zaštitnu opremu, kacigu pre svega.

VIDEO: Voditeljka Dragana Katić plače zbog sina