04. mart  2021. 16.24  | Izvor: Tanjug

Mikser Festival i FPU raspisali konkurs za mlade autore

BEOGRAD -

Mikser Festival i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu pozivaju mlade autore da učestvuju na umetničkom konkursu Black box i do 11. aprila dostave konceptualna rešenja kao odgovore na aktuelnu ovogodišnju temu "Princip nade", saopštili su iz Mikser festivala. Nakon godine velikog usporavanja uzrokovanog globalnom pandemijom, Mikser festival podstiče mlade stvaraoce na novi energetski ciklus stvaranja i optimizma.

Inspirisani nemačkim filozofom Ernstom Blohom i njegovim književnim delom "Princip nade" Mikser poziva autore da to iskoriste kao polaznu tačku u promišljanju svojih konkursnih rešenja i razmisljaju kakvu budućnost priželjkuju i šta čine da je ostvare.

Ovogodišnja izložba Black Box i manifestacija Mikser Festival, održaće se u kompleksu Zornića kuća nadomak Beograda.

Pored učešća u centralnom umetničkom programu Mikser Festivala, nagrađeni autori imaće priliku da učestvuju u razgovorima sa relevantnim stručnjacima iz regiona, poput kustosa Ervina Dubrovića, direktora Muzeja grada Rijeke, člana ovogodišnjeg selekcione komisije projekta Black Box.

Rezultati konkursa će biti objavljeni 15. aprila na web stranici www.mikser.rs i društvenim mrežama organizacije Mikser.

Srodne vesti