Zarade u Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju daleko manje od republičkih

0
113

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Čajetina – Prosečna neto zarada u Srbiji u decembru 2020. godine je iznosila 66.092.oo dinara i za 10.6 % odsto nominalno je bila veća nego u istom mesecu 2019. godine, a realno uvećanje je 9.2 %, podaci su  Republičkog zavoda za statistiku. Pribojci su u decembru u proseku zaradili po 52.345 dinara.

Prosečna zarada u decembru na području Zlatiborskog okruga iznosila je 55.294.oo dinara. U Zlatiborskom okrugu, zarade su ispod republičkog proseka a najpribližnije je Užice gde je za decembar isplaćena prosečna neto plata od 62.597.oo dinara, što je za oko 3.500.oo manje od republičkog proseka, dok su najnižu zaradu u decembru ostvarili Ariljci, 48.050.oo dinara.

Kada je reč o zaradama u Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši i Čajetini, prema statističkim podacima za decembar, Priboj  prednjači sa prosečnim neto zaradama od 52.345.oo dinara, za oko 700 dinara manje zaradili su Novovarošani a  iza njih su  Čajetinci koji su u decembru u proseku primili  po 51.108.oo dinara.  Prijepoljci su u decembru u proseku zaradili po 48. 945.oo dinara.

PP Media


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.