KRSTAJIĆ O CRVENOJ ZVEZDI: I sada tvrdim da nije bio penal nad Kaduom, žao mi je što sam "iz kopački izuo" Lazetića!
Foto: Nemanja Nikolić

USPOMENE NA DERBI

KRSTAJIĆ O CRVENOJ ZVEZDI: I sada tvrdim da nije bio penal nad Kaduom, žao mi je što sam "iz kopački izuo" Lazetića!

Fudbal -

Legendarni as crno-belih prisetio se utakmica koje je odigrao protiv najvećeg rivala sa Marakane

Mladen Krstajić otkrio je u svojoj životnoj ispovesti kako je zamalo završio u Crvenoj zvezdi, koja ga je prva tražila dok je igrao za Kikindu. Tek posle toga javio se Partizan i dobio ga samo na navijačku pripadnost.

Mladen Krstajić
foto: Nemanja Nikolić

Nekadašnji selektor Srbije u dva navrata nosio je dres Partizana, u onom drugom kada se vratio iz Nemačke istakao se u 138. večitom derbiju 2010. godine, kada su crno i crveno-beli u direktnom duelu odlučivali o tituli.

Kadu

- Eto, taj derbi sa Zvezdom, gde su oni tražili penal posle mog starta nad Kaduom! I danas tvrdim da nije bio penal! To sam i tada rekao, a i sada stojim iza svojih reči. Kadu je pokušao da iscenira. Bilo je na ivici. Odluka sudije Mažića bila je takva, i da je sudio, niko mu ne bi zamerio. I VAR bi danas teško procenio, jeste li, ili nije penal. Ja tvrdim da ga nisam takao, te da je on pao preko moje noge. Tačno je toliko rano pao... Zbog te odluke, za mene je Mažić stvarno naš najbolji sudija - tvrdi deceniju posle derbija Mladen Krstajić za Kurir.

Legendarni as Partizana, danas trener TSC, otkrio je da je u nezaborav poneo još jedan okršaj sa Crvenom zvezdom.

Nikola Lazetić
foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Imali smo mi još jedan derbi koji pamtim, kod nas na stadionu. Ja kapiten Partizana, u Zvezdi Nikola Lazetić. I sad uvek praviš neku situaciju, neku „frku“, da ekipa dobije samopouzdanje. Čini mi se da je bio neki faul, Lazetić dolazi, uzima loptu, ja do njega, on pada i... I tu nastaje haos, a to je drugi ili treći minut, pored naše aut linije. Mislim da sam tada zaslužio crveni karton! Prvi put ovo javno govorim. A, dobio sam samo žuti i to na svoj autoritet. Sudio je Mažić, a signalizirao je Ristić. I tu mi je Bog pomogao. I posle smo dobili tu utakmicu.

Goran Drulić

Potom je otkrio Krstajić i sa kojim fudbalerom Crvene zvezde je vodio nezaboravne duele i šta njemu uopšte znači derbi.

- Derbije sam igrao u dva navrata. Pre inostranstva i posle. Sedam dana pred derbi ti bukvalno ne spavaš. Imam toliko derbija, da na primer ne pamtim svoj prvi derbi. Kad mi neko pomene neki detalj, meni se onda vrati film. Znaš sa kim sa voleo da ratujem u derbijima? Drulić! Goran Drulić!!! On je bio pozitivan, veliki fajter, uvek maksimalno spreman. Bilo je između nas i ružnih reči, ali znaš, to traje 90 minuta, to su dečije stvari, to je prolazno. Kad vratiš film posle, bude ti smešno. To nosi derbi, nešto na šta ne možeš da utičeš. Ti se dokazuješ sebi, javnosti, Partizanovim navijačima... Isto važi i za Zvezdu - jasan je Mladen Krstajić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track