Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Tužilaštvo BiH uputiće predlog za određivanje pritvora Darku Elezu

Tužilaštvo BiH uputiće predlog za određivanje pritvora Darku Elezu

Postupajući tužilac Posebnog odela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, tokom dana u popodnevnim satima, prema Sudu BiH uputiće predlog za određivanje mere pritvora za osumnjičenog Darka Eleza, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Avaz / youtube

Predlog pritvora bit će upućen u zakonskom roku navodi se u saopštenju, prenosi Srpskainfo.

Podsetimo, Tužilaštvo BiH Eleza sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019. godine.

Elez je na sinoćnjem ispitivanju u Tužilaštvu BiH negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

On je uz jake policijske snage juče izručen iz Srbije u BiH, piše Avaz.

Pročitajte još

Podsećamo, Elez je bio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gde živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije, nakon hapšenja Eleza u Beogradu, da traži njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao "Lutka", kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

Ta istraga se odnosi na teška krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.