Fudbalskom klubu Crvena zvezda nagrada za najbolji kolektiv SD 1Foto: Twitter/@crvenazvezdafk

Fudbalski klub Crvena zvezda proglašen je danas na svečanosti povodom 76. rodjendana Sportskog društva, za najbolji kolektiv u prošloj godini.

Osim te nagrade, fudbalski klub je dobio nagrade i u kategoriji najbolji trener, koja je pripala Dejanu Stankoviću, dok je za najboljeg sportistu proglašen golman Milan Borjan, preneo je sajt kluba.

„Na današnji dan pre 76 godina rođena je Crvena zvezda, najveći klub na ovim prostorima, ponos ovog naroda i ove države. Koristim ovu priliku da svim zvezdašima čestitam današnji rodjendan. Posebno mi je drago što smo osvojili tri šampionske titule zaredom. Na dobrom smo putu da osvojimo i četvrtu uzastopno, a na evro-sceni smo četiri puta zaredom igrali grupnu fazu Uefa takmičenja“, rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Terzić je dodao da će fudbalski klub i u budućnosti biti oslonac čitavog Sportskog društva i da će nastaviti da pomaže svim ostalim klubovima.

„Ponosan sam i na sve ostale uspehe koje su napravili naši sportisti i siguran sam da su mnogi od njih takodje zaslužili da podignu ovaj pehar. Nama ostaje da se borimo kao i do sada za crveno-bele boje u nadi da će ova pandemija proći i da ćemo naredni rodjendan proslaviti u drugačijim okolnostima“, rekao je on.

Trener crveno-belih Dejan Stanković rekao je da trofej koji je on dobio zaslužuju svi njegovi igrači, zajedno sa celim stručnim štabom i upravom.

„Moramo da nastavimo da radimo kao i do sada, jer nam istorija daje tu veliku obavezu da to moramo da učinimo. Ovaj trofej zaslužuju svi moji momci, jer ga bez njih ne bi bilo. Zajedno sa mojim stručnim štabom i upravom koja je imala ogromno poverenje u mene, pogotovo u danima kada to nije išlo najbolje. Stali su čvrsto uz mene i dali mi podršku. Kada radiš pošteno i ponašaš se pošteno, rezultati ne mogu da izostanu“, naveo je on.

Golman Crvene zvezde Milan Borjan reka je da mu je želja da klub i u budućnosti nastavi da postiže uspehe u Evropi, kao i da osvaja domaće titule.

Za najbolju sportiskinju sportskog društva proglašena je džudistkinja Andrea Stojadinov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari