Slovenački đaci se vraćaju u klupe, počinje vakcinacija zaposlenih u vrtićima i školama

Učenici srednjih škola u Sloveniji od ponedeljka se ponovo vraćaju u školske klupe, a počinje i masovna vakcinacija zaposlenih u školama i vrtićima, odlučila je slovenačka vlada.
Slovenački đaci se vraćaju u klupe, počinje vakcinacija zaposlenih u vrtićima i školama
Foto: 021.rs
Reč je o nastavi po tzv. modelu C za srednjoškolce, pa će naizmenično polovina razreda jedne nedelje imati nastavu u školi, a naredne kod kuće.
 
Učenici osnovnih škola će nastaviti s nastavom uživo, s tim da će učenici od šestog do devetog razreda sve vreme dok su u školi morati da nose maske, rekla je na konferenciji za novinare ministarka obrazovanja Simona Kustec.
 
Do sada su nastavu u školama imali samo srednjoškolci završnih razreda zbog priprema za maturu.
 
U ponedeljak počinje i masovna vakcinacija Astrazenekom pedagoških radnika i vaspitača, saopštila je slovenačka vlada, navodeći da je njihova vakcinacija važna za siguran rad škola i vrtića. Najpre će biti vakcinisani oni nastavnici i učitelji koji su stariji od 50 godina, ali će i oni nakon vakcinacije, kao i ostali, morati da se svake nedelje testiraju na virus korona.
 
Vlada se odlučila na dodatna popuštanja restrikcija u nastavnom procesu zbog velikog pritiska javnosti i upozorenja pedagoga na negativne posledice po mlade generacije, u psihološkom i pedagoškom smislu.
 
U poslednja 24 časa u Sloveniji je potvrđeno 1.019 novozaraženih virusom korona, a četiri osobe su umrle. U bolnicama je trenutno 511 hospitalizovanih zbog kovida-19, od kojih je 86 na intenzivnom lečenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet