BATUT: Revakcinacija različitom vakcinom nije preporučljiva, ali ne šteti

Lokalne vesti - Četvrtak 04.03.2021 - 12:27

Vranjanac Slađan Antić prvo je primio Fajzer, pa potom u revakcinaciji Sinofarm vakcinu.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Tim povodom su iz "Batuta" naveli da takva situacija nije preporučena, ali da su stručnjaci zauzeli stav da ne može dovesti do neželjenih efekata.

Istakli su da se dešavalo da u pojedinačnim slučajevima osobe budu vakcinisane jednom vrstom vakcine, a da budu revakcinisane drugom vrstom vakcine.

- S obzirom na to da ovakva situacija nije preporučena, kao i da ne postoje publikovani radovi na ovu temu, zatražili smo mišljenje naših kompetentnih autoriteta u oblasti imunologije i vakcinologije koji su konsenzusom zauzeli stav da ova situacija ne može da dovede do neželjenih efekata kod samih građana, kao i da će osobe stvarati zaštitu kao i da su vakcinisane istom vrstom vakcine, te da nije potrebno davati dodatne doze vakcine bilo koje vrste - navodi se u odgovoru "Batuta".

Antić nije jedini koji je primio dve doze različitih vakcina.

Prema našim informacijama desila su se još tri istovetna slučaja.


Kako smo saznali, Batut je o svakom pojedinačnom slučaju obavešten.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: