Elez još nije izveden pred sud: Deset minuta pre 09.00 nestao sa rasporeda

Ročište o određivanju pritvora Darku Elezu, koji je juče uz najveće mere bezbednosti, prebačen u BiH, jutros nije održano.

Izvor: Dnevni avaz, ATV

Četvrtak, 04.03.2021.

11:10

Elez još nije izveden pred sud: Deset minuta pre 09.00 nestao sa rasporeda
Foto: Profimedia

Kako navodi sarajevski portal, on bi pred sudom ipak trebalo da se pojavi danas popodne.

Iako je Sud BiH sinoć nakon izručenja Eleza zakazao ročište na kojem se trebalo raspravljati o jednomesečnom pritvoru, jutros je, deset minuta pre 09.00 časova, ovaj termin uklonjen sa stranice rasporeda suđenja.

Kako je pojašnjeno za Avaz iz Tužilaštva BiH, očigledno je reč o nesporazumu, jer postupajući tužilac, koji ima zakonski rok od 24 sata, još nije predao predlog za određivanje pritvora izručenom Elezu.

Prema informacijama Avaza, predlog će biti upućen tek iza 12.00 nakon čega bi Sud trebalo da zakaže novi termin ročišta.

Tomić je demantovao informacije medija da je Elezu juče pozlilo na aerodromu u Beogradu.

Elez je sinoć izručen BiH iz Srbije, gdje je uhapšen u decembru prošle godine.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić podsetila je da je protiv Eleza podignuta optužnica i da je reč o predmetu koji se odnosi na organizovani kriminal, te da spada u veoma značajnu regionalnu saradnja sa Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: