(©Pro Recco waterpolo 1913)
(©Pro Recco waterpolo 1913)

Dušan Mandić i Pro Reko plivaju do maksimalnog učinka, Prlainovićev Marselj nagazna mina za Jug

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 10:10

Breša, Barseloneta i Ferencvaroš na papiru imaju lak posao

Uoči predzadnjeg dana drugog turnira vaterpolo Lige šampiona situacija se iskristalisala. Svetla evropske pozornice uperena su ka Rimu i Budimpešti, a u Večnom gradu najjače sija slavni Pro Reko. Stvorio se jaz između timova, u dobroj meri jasno je ko će na završni turnir, a italijanski gigant je bez premca.

Dušan Mandić i saigrači igraju sa neverovatnom lakoćom. Po jedna deonica u svakom meču dovoljna je Pro Reku da rivala ubije u pojam i pripremi za neizbežno – poraz. Od 12 timova u ovogodišnjoj Ligi šampiona, italijanski gigant izolovan je slučaj. Pro Reko ne zna za poraz, a nastavili li sa ovakvim izdanjima, mogao bi do evropske krune a da ne doživi poraz.

Izabrane vesti

Takmičenje u grupi A počelo je dan ranije, pa se duelima Marselj – Jug, Olimpijakos – Špandau i Pro Reko – Ortiđa zatvara drugi „prozor“. Timovi iz grupe B uskakaće u bazen i sutra, a danas su na programu okršaji: Breša – Dinamo, Barseloneta – Hanover i Ferencvaroš – Jadran Herceg Novi. Večernji, udarni termin, rezervisan je za mali italijanski derbi između Pro Reka i Ortiđe (20.15).

15.15: (2.70) Marselj (7.00) Jug (1.75)

U Rimu su Pro Reko i dubrovački Jug odradili najbitniji deo posla. Italijani poslednje kolo drugog turnira dočekuju sa maksimalnih šest pobeda, a Jug je odmah pored Pro Reka. Ipak, udaljeni su kao nebo i zemlja. To se videlo u direktnom okršaju. Ponizio je Pro Reko Dubrovčane i naneo im jedan od najtežih poraza u gotovo stogodišnjoj istoriji (18:3). Retko kada su igračima Juga tako brideli obrazi, a za packe je spremna i Ortiđa. Sve osim nove ubedljive pobede Pro Reka bilo bi iznenađenje. Nemaju konkurenciju Dušan Mandić, Pjetro Filjoli, Aleksandar Ivović i kompanija. Najveći protivnik su sami sebi.

Olimpijakos je zlatna sredina. Daleko je od Pro Reka i Juga, a opet sposoban da izađe na kraj sa Ortiđom i Špandauom. Najzanimljivija borba vodiće se za tu poslednju kartu, gde će sve biti u izmaglici do poslednjeg kola ako Andrija Prlainović i drugovi ne budu priredili iznenađenje i potopili Jug.

19.00: (1.02) Ferencvaroš (18.0) Jadran HN (15.0)

Slična atmosfera vlada i u grupi B. U Budimpešti su se timovi podelili na dva dela. Ferencvaroš, Barseloneta i Breša polako pakuju stvari za voz koji vodi ka završnom turniru Lige šampiona. Jedina nepoznanica je kako će biti poređani po okončanju grupne faze. Sva tri tima imaju po 12 bodova i veliki su favoriti u današnjim okršajima. Proteći će dan bez derbija. Sa druge strane, Jadran iz Herceg Novog, Hanover i Dinamo Tbilisi juriće tu poslednju kartu. Sva tri tima ostvarila su po pobedu, pa će njihovi međusobni dueli na trećem turniru odlučiti o tome ko će se pridružiti aždajama vaterpolo sveta.


tagovi

VK JugPro RekoVK Jadran Herceg NoviDušan MandićAndrija PrlainovićLEN Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara