Najnovije vesti
Zabava
PREKO 200 MILIONA PREGLEDA On je najpravio neke od najvećih hitova Saši Matiću, Aleksandri Prijović, Dženanu Lončareviću i to malo ko zna

PREKO 200 MILIONA PREGLEDA On je najpravio neke od najvećih hitova Saši Matiću, Aleksandri Prijović, Dženanu Lončareviću i to malo ko zna

Šta povezuje Sašu Matića, Aleksandru Prijović, Kikija Lesendrića, Dženana Lončarevića, Draganu Mirković, Radu Manojlović i Anu Bekutu? Verovali ili ne, u pitanju je bivši guverner NBS i ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić, koji se u muzičkim vodama savršeno snalazi.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Mlađen Dinkić Foto: RAS / RAS Srbija
Mlađen Dinkić

Iako mu je, kako kaže, muzika samo hobi, Dinkić je svoj talenat dokazao kroz brojne hitove koje je komponovao popularnim izvođačima rok, pop i narodne muzike.

To dokazuje i činjenica da njegove pesme do sada imaju preko 200 miliona pregleda na popularnom kanalu YouTube!

Dinkić je široj javnosti prvi put pokazao svoje kompozitorsko umeće pre petnaestak godina, kada je uplovio u saradnju sa frontmenom "Pilota" Kikijem Lesendrićem, kome je napisao desetak hitova za njegova tri poslednja albuma, a koji se i danas često emituju na radio i TV stanicama širom Srbije i regiona. Najslušanije pesme iz opusa Pilota za koje je Dinkić pisao muziku svakako su “Uvek te djavo nadje lakše nego ja”, Te noći smo se potukli zbog nje", "Kako si lepa", “Budi tu kad padne sneg”, “Kažu da ljubav je samo reč”, “Oltar” i "Noć kao iz sna”.

Osim sa Kikijem Lesendrićem, Mlađan je u poslednjih šest godina ostvario izuzetno uspešnu saradnju i sa našim poznatim kompozitorom, Sašom Miloševićem Maretom. Mladjan je napisao muziku, a Mare tekstove za nekoliko mega hitova Saše Matića i Aleksandre Prijović, od kojih su se sa desetinama miliona pregleda na YouTube posebno izdvojile numere “Ko si ti”, “Totalna anestezija”, “Sto svirača”, “Zabranjena ljubav” i “Rastanak”, koja je ujedno bila noseća pesma za popularnu seriju “Ubice moga oca 3”.

Jedan od muzičkih projekata na kome Dinkić trenutno radi zajedno sa Maretom je i priprema debitantskog albuma za mladog beogradskog pop pevača Nenada Cvijetića.

Kao rezultat te saradnje, objavljen je njegov prvi hit singl, pesma “Verna i neverna”, koja je za samo desetak dana od pojavljivanja već ostvarila preko milion pregleda na YouTube.

Pored kompozitorskog talenta, koji je Dinkić ponovo dokazao i na ovoj numeri, kuriozitet je to što je i on lično po prvi put učestvovao u snimanju nečijeg spota, što samo pokazuje koliko veruje u vokalno umeće i mogućnosti Nenada Cvijetića, nove pop zvezde na čijem “lansiranju” radi zajedno sa Maretom. Najnoviji spot Nenada Cvijetića, u kome se Mladjan Dinkić pojavljuje kao gitarista u njegovom pratećem bendu, zajedno sa našim poznatim glumcem Predragom Pepijem Smiljkovićem, možete pogledati na sledećem linku: