Bogdan još traži šut, ali je njegova Atlanta ispalila rafal! Lavin igra kao u transu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 05:26

Minesota nastavlja da niže poraze, Dalas lako i bez Dončića

Bogdan Bogdanović je odigrao drugu utakmicu posle oporavka od povrede, a njegova Atlanta je furioznim preokretom savladala Orlando na Floridi 113:112.

Srpski as je na terenu proveo 20 minuta, ubacio devet poena uz dva skoka ali se videlo da još traži šut. Trojke je šutirao 1/5. Biže mu potrebno još vremena da uđe u formu. Što se ne može reći za njegove saigrače koji su kišom trojki u finišu meča okrenuli duel u Orlandu.

Izabrane vesti

Domaćin je ubacio čak 39 poena za prvu četvrtinu, imao plus 19 na poluvremenu, a onda su se probudili Houksi. Proradio je šut i smanjili su na minus pet u trećoj četvrtini. Orlando je uzvratio i opet poveo sa 18 razlike da bi Galinari trojkom spustio na minus 12 pred poslednji kvartal. Bogdanović je pogodio trojku na početku poslednje deonice, a onda su njegovi saigrači ubacili čak sedam trojki u poslednjih šest minuta i preokrenuli na 111:110. Jang je bio najbolji u timu Atlante sa 32 poena, a odličan je bio i Galinari sa 23. Vučević sa 29 i Ros sa 28 su bili najbolji u poraženom timu.

Iako bez povređenog Luke Dončića, Dalas je bez većih problema slavio u Oklahomi 87:78 u najboljem defanzivnom izdanju sezone. Slovenac je propustio meč zbog bolova u leđima ali bi trebalo da učestvuje na ol-star vikendu. U njegovom odsustvu je Kristaps Porzingis pokazao da može da bude vođa. Sa 19 poena i 13 skokova je bio prvo ime meča.

Predvođen neverovatnim Zekom Lavinom, Čikago je skoro pa rutinski slavio u Nju Orleansu sa 124:120. Imali su Bulsi skoro 20 razlike na poluvremenu ali su domaći prišli na minus četiri u završnici meča. Ipak, nisu imali snage za preokret... Lavin je pružio još jednu fantastičnu partiju sa 36 poena. Čak 11. put ove sezone je ubacio makar 35 poena i po tome se izjednačio sa Bredlijem Bilom i Nikolom Jokićem. Zajon Vilijamson je ubacio 28, Brendon Ingram tri poena manje ali nisu uspeli da spreče poraz Pelikana.

Nema sreće za Minesotu. Vratio se Karl Entoni Tauns, stigao je i novi trener Kris Finč, ali porazi nastavljaju da se nižu. Vukovi su doživeli 13. poraz na poslednjih 14 mečeva, a trener Finč peti u isto toliko mečeva. Šarlot ih je kao gost pregazio 135:102.

Držali su se domaći u prvom poluvremenu, a onda ih je uništio Teri Rozije u trećoj četvrtini. Vezao je tri trojke za minut i po (79:65), a onda i još jednu za seriju od 18:0 kojom su Vukovi definitivno slomljeni. Rozije je ubacio 31 poen, a pratio ga je Gordon Hejvord sa 25. Na drugoj strani je Entoni Tauns imao 16 poena i 15 skokova, a Riki Rubio 20 poena.



tagovi

Bogdan BogdanovićZek Lavin

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara