Žena sudila jedan od 10 najvećih derbija na svetu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 03:21

Nema sreće za mladi Vasko...

Pre sedam dana je završeno državno prvenstvo Brazila ali u najfudbalskijoj zemlji sveta nema odmora. Počela su lokalna prvenstva podeljena po saveznim državama. Naravno, najzanimljivija su ona iz kojih dolaze najveći klubovi. Prvenstvo Karioka iz Rio de Žaneira i Paulista iz Sao Paula.

Večeras je odigran i čuveni Paulista derbi, jedan od 10 najvećih na svetu. Snage su odmerili ljuti rivali Korintijans i Palmeiras ali nije to bilo tako glamurozno kao što zvuči. Palmerias je zbog predstojećeg finala nacionalnog kupa protiv Gremija odigrao večerašnji derbi skoro sa rezervnim sastavom, a gomila igrača zbog korona virusa je nedostajala i Korintijansu. Meč je završen bez pobednika (2:2) posle olujnog prvog poluvremena u kojem su viđena tri gola.

Izabrane vesti

Ono po čemu će se derbi pamtiti je da je prvi u istoriji dva velika rivala koji je sudila žena. Pravdu je delila Edina Batista i dobro je odradila posao. Jaka kiša je takođe obeležila derbi pa je pravo čudo da su viđena četiri gola. Palmeiras je imao 2:0 posle 26. minuta igre golovima Luana i Gabrijela Silve. Korintijans je do pauze uspeo da smanji golom mladog Mateusa posle akcije Žemersona i Žoa, a Mateus je na početku drugog dela asistirao Varandi za izjednačenje. Bilo je još šansi do kraja ali je remi bio najpravedniji ishod.

Regionalni šampionati su i prilika za neke male lokalne klubove da odmere sange sa velikanima pa je tako i Portugeza skinula skalp čuvenom Vasku u Karioka prvenstvu – 0:1. Velikan koji je nedavno ispao iz brazilske serije A je večeras Portugezi suprostavio potpuno novi tim u kojem je najstariji igrač imao 22 godine. Vasko je primio gol posle pola sata kada je Dilsinjo pogodio glavom, deca su ostavila solidan utisak do kraja ali ih je neiskustvo u završnici koštalo poraza.


tagovi

PalmeirasKorintijansVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara