Trenutak kad je dosuđen penal za Volfzburg (©Reuters)
Trenutak kad je dosuđen penal za Volfzburg (©Reuters)

Volfzburg 999 minuta bez primljenog gola, a onda se stvorio Jusuf Poulsen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 22:43

Ništa od četvrtoligaša u polufinalu nemačkog Kupa

U pet utakmica - pet golova. Reklo bi se da je Jusuf Poulsen baš inspirisan kada igra Kup Nemačke.

Upravo je Danac bio taj koji je ove srede, uz pomoć Hvanga Hi Čana, odveo RB Lajpcig u polufinale preko gostiju iz Volfzburga, kojima pored nekoliko odličnih šansi nije bio dovoljan ni penal. Dosuđen je u 26. minutu posle pokušaja Kristofera Nkunkua da blokira Kevina Mbabua, ali se Valt Veghorst okliznuo u odlučujućem monentu i poslao loptu visoko preko gola.

Izabrane vesti

Imali su Vukovi do odlaska na odmor nekoliko odličnih prilika, međutim, i nesreću da je Peter Gulači bio izuzetno raspoložen ovo veče. Sjajno je Mađar branio, baš kao i njegov kolega na suprotnoj strani, Koen Kastels, ali je Belgijanac u 63. minutu bio nemoćan. Poput brzog voza istrčao je kontranapad Jusuf Poulsen, izdržao duel sa Ksaverom Šlagerom i pogodio metu. Asistenciju je upisao Aleksander Serlot, a još jedan rezervista kasnije se našao u centru pažnje. Bio je to Hvang Hi Čan, koji je iz odbitka u 88. minutu potvrdio plasman Lajpciga u polufinale. Protiv koga će tamo igrati, saznaće žrebom 7. marta.

Ovim golovima tim Julijana Nagelsmana je prekinuo fantastičnu seriju Volfzburga bez primljenog gola, koja je trajala čak 999 minuta! Zanimljivo, upravo su fudbaleri Lajpciga ti koji su i pre ove današnje utakmice savladali Kastelsa. Bilo je to u prvenstvenom remiju 2:2, 16. januara. Ono što je bitnije, Lajpcig je ostao u trci za trofej, koji mu je 2019. izmakao ubedljivim porazom u finalu od Bajerna (0:3).

U polufinalu nemačkog Kupa igraće i drugoligaš Kil, koji je kao gost raspršio snove dva ranga slabijem Esenu. Četvrtoligaš je na svom stadionu izgubio 0:3, mada su gosti do vođstva došli golom iz diskutabilno dosuđenog penala u 26. minutu.

NEMAČKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Menhengladbah - Dortmund 0:1 (0:0)

/Sančo 66/

Sreda

Esen - Kil 0:3 (0:2)

/Muhling 26 pen, Sera 28, Mes 89/

RB Lajpcig - Volfzburg 2:0 (0:0)

/Poulsen 63, Hi Čan 88/

Odloženo

Regenzburg - Verder


tagovi

RB LajpcigVolfzburgJusuf PoulsenJulijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara