(©Reuters)
(©Reuters)

UEFA ne popušta: EP će se igrati u 12 gradova

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 21:56

Neće se smestiti samo na Ostrvo

Odluka UEFA da se Evropsko prvenstvo 2020, silom prilika pomereno na 2021, igra u 12 gradova širom kontinenta naišla je na negodovanje još dana kada je obnarodovana.

Svaki čas, a pogotovo otkako je buknula korona, špekuliše se da će se taj plan i program promeniti i da će sve, ipak, biti smešteno u jednu zemlju. Prošle godine se pričalo da će domaćin EP na koncu biti Rusija, a poslednjih dana kruže glasine kroz zapadnu štampu da će ceo šampionat pasti na pleća Engleske.

Izabrane vesti

A, UEFA i dalje tera po svom. I tvrdi – nema od toga ništa. Tako su iz Skaj Sporta poslali dopis Evropskoj fudbalskoj uniji sa pitanjem da li je tačno da se razmatra da se celo prvenstvo odigra na Ostrvu i stigao je odričan odgovor.

Od dana kada je objavljeno da će se prvenstvo igrati u 12 zemalja, ostala je namera UEFA da se igra u 12 zemalja”, poruka je iz UEFA.

Na kraju se oglasio i Fudbalski savez Engleske.

UEFA je verna odluci da se EP 2020. odigra u 12 evropskih gradova, prema planu i programu od prošle godine. Nikakvi drugi planovi nisu razmatrani. Fokus FS Engleske je na organizaciji sedam utakmica koje će se igrati na Vembli stadionu”, stav je FS Engleske.

Gradovi u kojima će se igrati prvenstvo Evrope su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sent Petersburg.

Otvaranje je 11. juna u Rimu, a finale 11. jula u Londonu.


tagovi

UEFAEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara