MILAN KNEŽEVIĆ PORUČIO LAJČAKU: Kako bi bilo da prvo omogući Mađarima "Južnu Slovačku", a onda nama objasni da Kosovo nije naše
Foto: Youtube prtscr / MINA

Ispad specijalnog izasalanika EU

MILAN KNEŽEVIĆ PORUČIO LAJČAKU: Kako bi bilo da prvo omogući Mađarima "Južnu Slovačku", a onda nama objasni da Kosovo nije naše

Crna Gora -

Milan Knežević predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore reagovao je večeras na istup Miroslava Lajčaka specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine, kada je u obraćanju javno rekao formulaciju Srbija i Kosovo (kao da su u pitanju dve države), umesto Beograd i Priština.

Predsednik Srbije je skrenuo pažnju specijalnom izaslaniku da je Beograd ne priznaje formulaciju Srbija i Kosovo, već samo Beograd i Priština.

"Naše odgovorno ponašanje nam nije donelo dobre rezultate u prethodnom periodu. I dalje EU govori o punoj normalizaciji odnosa, što i jeste dobro. Međutim, vidite da se pod američkim pritiskom stalno ponavlja samo “međusobno priznanje”. Kao papagaji to ponavljaju. Gospodin Lajčak je svedok da sam u Briselu prekidao albanske pregovarače, gotovo na ivici incidenta. A onda dobijem čestitku američkog predsednika gde piše isto – rekao je Vučić, i istakao da ćemo se truditi da dođemo do kompromisa, ali i da mi imamo naše nacionalne interese koje moramo da čuvamo".

"A kako bi bilo da Miroslav Lajčak ličnim primjerom omogući mađarskoj manjini da proglase tzv. Južnu Slovačku koja će se na referendumu pripojiti Mađarskoj, a onda dođe kod nas da nam objasni kako Kosovo nije naše? “Pošteni” Lajčak, samo nema nikog da ga hvali.", napisao je Knežević na Tviteru.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track