Sloba Snajper uhapšen na Jahorini 1Ilustracija, hapšenje Foto: Pixabay/luctheo

Član uprave FK Vojvodina i predsednik drugoligaša FK Kabel Slobodan Milutinović (35), zvani Sloba Snajper, uhapšen je danas na Jahorini u akciji policijskih snaga Republike Srpske, dok je istovremeno u Novom Sadu MUP Srbije priveo njegovog brata.

Razlozi privođenja nisu objavljeni, ali je poznato da je Milutinović više puta bio optuživan za brojna krivična dela.

Sloba Snajper je široj javnosti postao poznat kao vođa navijačke grupe „Firma“ sa stadiona Vojvodine, a njegov uspon je započeo pre deceniju i po kada je postao desna ruka tadašnjeg prvog čoveka „lala“ Ratka Butorovića, poznatijeg kao Bata Kan Kan.

Iako je kao predsednik FK Kabel kažnjen zbog nameštanja utakmica u Prvoj ligi Srbije, to nije smetalo Skupštini FK Vojvodine da ga krajem prošle godine izabere za člana Upravnog odbora.

Milutinović je i pre zvaničnog imenovanja slovio za čoveka koji vedri i oblači novosadskim klubom, odlučuje o transferima, pa čak i brine o finansijama.

Izvori Danasa ranije su potvrdili da je čak vršio pritisak na ljude iz kluba da bude imenovan na mesto sportskog ili generalnog direktora, ali je na kraju kompromis napravljen samim ulaskom u UO.

Protiv njega je prema nezvaničnim navodima ranije podneto čak 15 krivičnih prijava, a optuživan je i za pokušaj ubistva D. S. 2017. godine u tuči na stadionu Partizana.

Privođen je i zbog posedovanja ilegalnog oružja, trgovine drogom, nanošenja teških telesnih povreda, ugrožavanja sigurnosti.

Osuđivan je sedam puta, od čega tri puta na uslovne kazne, a u zatvoru je ukupno proveo tri godine. Poslednju presudu za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi odslužio je sa nanogicom 2018. godine.

Na njega je iz kriminalnih krugova u poslednjih 10 godina tri puta pokušan atentat tako što mu je ispod automobila podmetana eksplozivna naprava.

Stranice crne hronike svojevremeno su zabeležile da ga je Marko Markuš, sin tadašnjeg oficira novosadske policije, pretukao i izbo nožem, zbog čega je bio osuđen na pet godina zatvora.

Markuš je inače 2018. godine ubijen, a motiv i nalogodavci do danas nisu otkriveni.

Sloba Snajper je 2017. godine na novinske stupce stigao i zbog toga što je tadašnjeg fudbalera Vojvodine Nikolu Trujića pretukao posle meča kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ružemberoka.

Presudom Osnovnog suda u Novom Sadu zbog nasilja mu je tada bio zabranjen pristup na stadion „Karađorđe“ na kojima Vojvodina igra utakmice kao domaćin.

Pojedini ga dovode u vezu sa uništavanjem automobila bivšeg direktora Vojvodine Darka Jevtića, ali te optužbe nisu nikada dokazane. Prošlog meseca je njegova grupa osumnjičena za premlaćivanje motkama i palicama Nikole Ćuluma u klupskim prostorijama, što može biti jedan od motiva hapšenja na Jahorini.

Uspon

Nezvanično se navodi da je za uspon Slobe Snajpera u FK Vojvodina zaslužno njegovo prijateljstvo sa gradonačelnikom Novog Sada Milošev Vučevićem. Posle pisanja Danasa da Snajper odlučuje i o finansijama FK Vojvodina, nedavno je reagovala ministarka za infrastrukturu Zorana Mihajlović koja je javno upitala direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića zašto to preduzeće na ime sponzorstva uplaćuje godišnje tri miliona evra novosadskom klubu i „da li se plaćaju navijači ili fudbaleri“. Nije poznato da li je Milutinović imao poslove ili se viđao i družio sa grupom nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari