Paratići, Nedved i Anjeli (©Reuters)
Paratići, Nedved i Anjeli (©Reuters)

Prelomljeno u Juventusu, Paratići dobija novi mandat

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.03.21. | 19:04

Podrška aktuelnom menadžmentu kluba od strane gazde Anjelija

Fabio Paratići će i u budućnosti upravljati sportskim sektorom Juventusa. Kako javljaju italijanski mediji, Andrea Anjeli nema nameru da menja menadžment kluba za naredno leto, pa će ugovori biti produženi Paratićiju i njegovom najbližem saradniku Pavelu Nedvedu. Na svojoj poziciji ostaje i Federiuko Kerubini.

Anjeli je restruktuirao poslovanje Sare dame u oktobru prošle godine i podelio ga na dve makro oblasti. Fudbalsku, kojom upravlja Paratići i finansijski kojim upravlja Stefano Bertola. Federiko Kerubini je zadužen za mladi tim i kompletnu omladinsku školu.

Izabrane vesti

Paratići je prethodno bio desna ruka Bepea Marote. Prvo u Sampdoriji, a potom i u Juventusu od 2010. godine. Kada je Marota otišao u Inter preuzeo je glavnu reč u sportskom sektoru Stare dame.

Iskusni sportski radnik je odmah po završetku fudbalske karijere počeo da se bavi menadžmentom. Od 2004. godine je bio šef skauting službe Sampdorije, kada je počeo tesno da sarađuje sa Marotom. Još 2008. godine u Torino je pokušao da privoli Urbano Kairo, nudivši mu da postane generalni direktor, ali je ostao u Đenovi, a potom dve godine kasnije sa Marotom otišao u Juventus.


tagovi

Fabio ParatićiAndrea AnjeliPavel Nedved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara